Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po medalju koja fali

Blanka Vlašić: Ne zanimaju me suparnice!

'Croatia\'s Blanka Vlasic competes during the women\'s high jump qualifications at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 30, 2010. AFP PHOTO / PIERRE-PH
'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
01.08.2010.
u 11:45

Blanka Vlašić danas u 19.30 na Olimpijskom stadionu u Barceloni kreće u lov na svoju prvu europsku medalju.

O samom finalu Blanka nije željela puno govoriti. Kaže, ionako se sve zna. A zna se da će joj najopasnija suparnica biti Njemica Ariane Friedrich. Njih dvije su bile najuvjerljivije u kvalifikacijama.

Sve je moguće

Njemica je normu preskočila izlazeći na samo dvije visine, dok je Blanka triput izašla na zaletište.

– Nisam gledala niti jednu visašicu u kvalifikacijama. Čula sam da su neke gledale mene. Ne smeta mi. Ja se uvijek koncentriram na svoje skokove – rekla je Blanka.

Neće se valjda dogoditi da skok preko dva metra neće donijeti medalju?

– Sve je moguće pa i to. Ima u finalu nekoliko djevojaka koje mogu skočiti preko dva metra, Friedrich, Beitia, Hellebaut – rekla je Blanka i još jednom istaknula da su joj kvalifikacije protekle bezbolno.

- Nakon natjecanja, na stadionu za zagrijavanje uronila sam noge u duboku posudu s hladnom vodom i ledom. Uobičajeni postupak za ubrzavanje oporavka nakon opterećenja – rekla je ne baš razgovorljiva Blanka.

Što kaže Ariane Friedrich? U međuvremenu je zakopala ratnu sjekiru s novinarima i rado se odazvala da popriča o današnjem finalu.

– Vjerujem da će skok od 2,01 metar biti dovoljan za medalju. Možda čak i za zlato. Osjećam se dobro – rekla je Ariane.

Blanka?

– Ona je jedna od nas 11 koje danas skačemo u finalu. Nikad ne gledam pojedinačno suparnice, već sve zajedno. Sve u finalu imaju priliku da nešto naprave – kaže Njemica.

Tia: Neću obraniti naslov

Možete li u finalu preko 2,05 metara?

– To me pitajte nakon finala.

Naslov europske prvakinje brani Belgijka Tia Hellebaut.

– Ne vjerujem u obranu naslova. Nakon poroda bila sam samo na dva ozbiljna natjecanja. Bit ću sretna postignem li svoj rezultat sezone, a to je skok viši od 1,95 metara. Dva metra mi se čine zasad dalekima. Možda sljedeće sezone. Ove sezone još uživam u igranju sa svojom kćeri – rekla je Hellebaut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije