Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA U RIMU

Blanka: Daleko sam od vrhunske forme, ali vraća se svježina

\'05.09.2010., Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta. Blanka Vlasic.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotic/PIXSELL
26.05.2011.
u 10:23

Blanki do olimpijske A norme nedostaje skok preko 1,95 metara, Sandra nema takvih problema.

Nakon pobjeda na mitingu Dijamantne lige u Šangaju, dvije naše najbolje atletičarke, Blanka Vlašić (vis) i Sandra Perković (bacanje diska) večeras nastupaju na Olimpijskom stadionu u Rimu, u svom drugom lovu na mali dijamant. I jedna i druga imat će još ozbiljnije suparnice nego u Šangaju.

Bez Di Martino

– Konkurencija je slična kao u Šangaju, ali s dodatkom Eme Green, Svjetlane Skoline i Leverne Spencer. Di Martino je bila najavljena, ali ipak neće nastupiti zbog ozljede – rekla je Blanka.

Tako će izostati dvoboj europske dvoranske prvakinje (Di Martino) i svjetske i europske prvakinje na otvorenome. Zanimljivo je da je upravo Di Martino prekinula Blankin niz od tri uzastopne pobjede u Rimu. Nakon što je Blanka slavila od 2006. do 2008., prije dvije godine slavila je Talijanka ispred naše visašice. Blanka se lani vratila nizu pobjeda. Zanimljivo je da je Blanka sva četiri puta kada je pobjeđivala u Rimu preskočila dva metra.

– Očekuje se od mene da svakako skačem bolje nego u Kini. Moram priznati da mi je odlazak u Rim bio u pozitivnijem tonu nego kad sam išla u Šangaj. Naime, u tom razdoblju između počela sam na treninzima osjećati kako mi se polako vraća svježina, nisam bila toliko umorna kao prije. Daleko je to od vrhunske forme, ali sam zadovoljna jer sam se počela dizati. Tako da je Šangaj bio probijanje leda, ali Rim ipak doživljavam kao svoje prvo pravo natjecanje ove godine – rekla je Blanka.

U Šangaju je pobijedila s 1,94 metra. Još nema A normu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Nedostaje joj samo centimetar.

– O podlozi u Rimu sve znam. Nije najbolja i uvijek se dosta izmučim dok je svladam. Ali sad već otprilike znam kako s njom, koji mi ritam najbolje odgovara. Uvijek se prije tog natjecanja posebno psihički pripremim za tu otežavajuću okolnost. A kažu da je moguće i nevrijeme s kišom, ali to me ne muči previše – zaključila je Blanka.

Sandra protiv Müller

Sandra Perković je u Šangaju pomela konkurenciju, no u Rimu se priključuju još dvije vrlo opasne diskašice. Jedna je Rumunjka Nicoleta Grasu, srebrna sa EP-a i SP-a, a druga je Njemica Nadine Müller.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije