Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Bjelica: Šahtar nije kao City, ali je razina iznad nas

03.10.2019.
u 07:27

Kad sam došao kući bilo je već sedam sati, ali uspio sam par sati odspavati jer smo trening imali tek poslije podne – kazao nam je trener plavih Nenad Bjelica

Duga je bila noć igračima Dinama, nakon 0:2 poraza od Manchester Cityja putovali su kući, u ranim jutarnjim satima sletjeli su u Zagreb.

– Kad sam došao kući bilo je već sedam sati, ali uspio sam par sati odspavati jer smo trening imali tek poslije podne – kazao nam je trener plavih Nenad Bjelica.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Lige prvaka Manchester City - Dinamo

1/18

Tih nekoliko sati sna nije promijenilo trenerove dojmove o utakmici na Etihadu.

City je dvije razine iznad

– Ma slični su mi dojmovi kao i neposredno nakon utakmice. Očito smo bili impresionirani u prvih 20-ak minuta, radili smo neke pogreške koje nam se dosad nisu događale, griješili smo u pasu, u kontroli lopte, zasigurno pod pritiskom utakmice, suparnika, stadiona... Ali, hrabro smo se branili, organizirano, i do pete minute sučeve nadoknade utakmica je bila otvorena, pokušali smo na kraju i riskirati. No, budimo objektivni, City je ipak dvije razine iznad klubova s kojima smo dosad igrali u Europi.

No, i takav veliki City gotovo svima je zabijao golove već u prvom poluvremenu, Dinamu nije uspio zabiti, to mu je bio prvi “post” nakon 148 dana.

– Budimo objektivni, imali su puno šansi, prvo nakon naših pogrešaka na početku utakmice. Bilo je opasnih udaraca i gol je visio u zraku. No, nešto je skinuo Livaković, a i oni su bili neprecizni i nisu zabili. Jako je teško igrati protiv njih, širok je teren, tamo su i jaki klubovi znali stradati, pa Schalke je prošle sezone dobio sedam golova, Chelsea šest... City za svakoga ima rješenje, imao ga je i za nas. I zaustaviti ga je jako teško, kad zatvoriš sredinu, ulaze po boku. Dobro smo se branili, ali u napadu nismo uspjeli zadržati loptu, složiti protunapad, samo je onaj Petkovićev izlazak u 47. minuti mirisao na nešto – kazao je Bjelica.

>> Pogledajte kako je Cityjeva navijačica Boysima pokazala guzu

Plavi su i dalje u igri, bilo da, kao drugi u skupini, odu u sljedeći krug Lige prvaka ili, kao treći u skupini, nastave natjecanje u Europskoj ligi. Atalanta je i drugi put poražena. Nakon Maksimira, izgubila je i od Šahtara kao domaćin na San Siru.

– Ta pobjeda Šahtara može nam nešto značiti, ali i ne mora. Moramo ostati fokusirani na svoje utakmice, moramo pobjeđivati. Atalanta sad igra dvije utakmice s Manchester Cityjem, ali nama trebaju pozitivni rezultati iz susreta sa Šahtarom. U tom slučaju, uz poraze Atalante i naše dobre rezultate protiv Ukrajinaca, možda bi situacija mogla postati jasnija nakon četiri kola. No, moramo ostati na dosadašnjem putu i gledati sljedeću utakmicu.

Sljedeća utakmica plavima je Slaven Belupo s kojim igraju u subotu u Maksimiru. Termin utakmice pomaknut je sa 16.30 na 17 sati. Iako će Bjelica razmišljati o tome kako pobijediti momčad iz Koprivnice prije reprezentativne stanke, nije baš jednostavno iz glave izbaciti Etihad i pogled prema Harkivu i Šahtaru.

– Da ne bi bilo zabune, Šahtar je veliki klub. Nije razina Manchester Cityja, razinu je ispod njega, ali je iznad nas. Šahtar je kvalitetniji, a ima i više iskustva od nas u Ligi prvaka – zaključio je trener Dinama.

S Ukrajincima loše

No, igrao je Dinamo u Europi pod Bjelicom s klubovima koji su bili razina iznad plavih pa je bilo puno lijepih igara i odličnih rezultata. Doduše, Dinamu ukrajinske momčadi ne “leže”.

U 10 dosadašnjih utakmica s njima, Dinamo nema ni jednu pobjedu, samo dva remija, u Ligi prvaka s kijevskim Dinamom (1:1) i u Kupu Uefe s Dniprom (1:1). I osam poraza: od Dinama iz Kijeva tri, Šahtara dva, Černomoreca dva i od Dnipra jedan.

No, tada je Dinamo ipak imao drukčiju momčad nego što ima danas i obično je bio označen kao gubitnik. Dinamo pod Bjelicom pokazao je navijačima da može igrati i protiv jakih (oni iz europskog vrha kao što je City ionako su gotovo svima ostalima nedodirljivi) te stoga treba vjerovati da će plavi znati kako se suprotstaviti čvrstom Šahtaru, ukrajinsko-brazilskoj momčadi koju vodi Portugalac.

Dinamov je napredak već i to što se i nakon dva kola u Ligi prvaka možemo baviti kalkulacijama o osvajanju drugog ili trećeg mjesta.

>> Pogledajte kakvo je ozračje bilo na tribinama Etihada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije