Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometno u Osijeku

Bjelica: Ovaj tjedan nazvalo me čak 67 nogometnih agenata!

Nenad Bjelica
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
10.09.2020.
u 10:52

Alen Petrović odradio je veliki posao u posljednje četiri godine, ali više nije sportski direktor Osijeka, a što je zapravo bilo i očekivano s obzirom na to da je Bjelica dobio i njegove ovlasti

Vijesti iz Gradskog vrta smjenjuju se na traci i svaki novi dan donosi neku novu potvrdu očito velikih ambicija. Menadžer Nenad Bjelica ne gubi vrijeme, tri dana nakon što je sjeo na klupu potpisao je svoja prva dva pojačanja, a stalno mu se nude novi nogometaši.

– U ponedjeljak su me zvala 42 agenta nogometaša, u utorak njih 15, a u srijedu 10 – otkrio je uz osmijeh Bjelica.

Dinamo želi Majstorovića

Lijevi bočni Mario Jurčević i španjolski branič José Antonio Caro novi su bijelo-plavi. Obojica su dovedena bez odštete i potpisala ugovor na tri godine.

Jurčević je preporuku dobio od jednog dinamovca kojeg je Bjelica trenirao do prije nekoliko mjeseci.

– Moj dobar prijatelj Petar Stojanović rekao mi je sve najbolje o Prvoj HNL i treneru Bjelici – otkrio je donedavni nogometaš ljubljanske Olimpije koji je ovog ljeta bio na pragu potpisa za Crvenu zvezdu.

José Antonio Caro ima drugu poveznicu s trenerom. Obojica su nosila dres Betisa i Albacetea.

– Ne sjećam se Bjelice u dresu Betisa jer bio sam još dijete kada je igrao, ali govorili su mi o njemu. Svidio mi se projekt Osijeka i kada sam dobio ponudu nisam o njoj previše razmišljao – otkrio je Španjolac koji u nogama ima iskustvo igrana u La Ligi, Segundi i Ligi Europe. Osijek mu je prvi inozemni angažman.

Njegov dolazak sugerira odlazak jednog od standardnih stopera Osijeka, iako nije neminovno da će se to dogoditi. Za Milu Škorića postoji interes varšavske Legije, dok je za Antu Majstorovića službenu ponudu već poslao Dinamo, a sada su u igri navodno i neki ruski klubovi. Ako jedan od njih dvojice i napusti Gradski vrt idućih tjedana to se, poručio je Osijekov trener, neće dogoditi prije europskih kvalifikacija.

– Postoji dosta upita za naše igrače, među njima Škorića i Majstorovića i željeli smo imati igrača koji će uskočiti na njihovo mjesto u slučaju odlaska. Ako pak ostanu dobit će veliku konkurenciju za mjesto u momčadi. Ali ako i stignu ponude za Škorića ili Majstorovića koje zadovoljavaju klub, ne planiramo ih pustiti prije utakmice s Baselom – kazao je Bjelica.

Otišli Petrović i Skender

Jurčević i Caro nisu i posljednji igrači koje će Bjelica potpisati. U planu je zadnji dolazak zadnjeg veznog i lijevog krila, a za tu poziciju već je poznato i ime igrača kojeg Bjelica želi. Riječ je o najboljem igraču poljskog Zagłębieja iz Lubina Damjanu Boharu. Poljaci su odbili prvu ponudu Osijeka, no s obzirom na to da Boharu ugovor istječe na kraju sezone čelnici Zagłębieja nemaju previše manevarskog prostora u pregovorima, a na što u Gradskom vrtu računaju.

– Mogu potvrditi interes za Bohara, pregovori su u tijeku i nadam se kako ćemo ih uspješno završiti. U ovom trenutku još nema dogovora – kazao je Bjelica čijim se dolaskom u Gradski vrt događa restart na svim razinama u klubu.

Nakon velike reorganizacije više nema mjesta za neke još do jučer ključne ljude bijelo-plavih. Alen Petrović odradio je veliki posao u posljednje četiri godine, ali više nije sportski direktor Osijeka, a što je zapravo bilo i očekivano s obzirom na to da je Bjelica dobio i njegove ovlasti, a dio kluba više neće biti ni njegov dosadašnji pomoćnik i glavni klupski skaut Marin Skender. Nenad Bjelica izabrao je nove suradnike.

– Morao sam donijeti neke teške i radikalne odluke, ali radim ono što mislim da je najbolje za Osijek, a vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu – zaključio je Bjelica.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Joejordan
Joejordan
17:26 10.09.2020.

Izgleda svi su ga nazvali osim mene,

DM
drago.miota
17:43 19.09.2020.

pola europe igrači žele u Osijek zbog Bjelice,hahahahaha

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:52 11.09.2020.

cini se da ce i on brzo preko granice voziti jahte i paziti na granicnu crtu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije