Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA DOBRO

Modrić o Domovinskom ratu za engleske medije: Prema nikome ne osjećam mržnju

Luka Modrić
NordPhoto/PIXSELL
09.09.2020.
u 20:46

“Sjećam se da me otac zamolio da ga poljubim dok je ležao u lijesu. Ono što mu se dogodilo je jednim dijelom samo dio mog sjećanja, drugim obiteljske priče. Imam tu uspomenu, ali i uspomene toga koliko sam s njim puno vremena provodio”, govori o svojem djedu Modrić

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić je povodom objave engleske verzije svoje autobiografije razgovarao za britanski Guardian.

Vatreni, koji je danas proslavio svoj 35. rođendan, za jednu od najpoznatijih svjetskih tiskovina razgovarao je o svemu, od Mundijala u Rusiji 2018. do svojih prava i odgovornosti u reprezentaciji. Najviše je, pak, pričao o svojem teškom djetinjstvu i odrastanju u ratnim okolnostima. 

Razgovarao je i o svojem djedu koji je tijekom rata ubijen te je istaknuo da se u ratovima nikad nije dogodilo ništa dobro.

“Sjećam se da me otac zamolio da ga poljubim dok je ležao u lijesu. Ono što mu se dogodilo je jednim dijelom samo dio mog sjećanja, drugim obiteljske priče. Imam tu uspomenu, ali i uspomene toga koliko sam s njim puno vremena provodio”, govori o svojem djedu Modrić.

“U tim godinama jednostavno ne možete shvatiti zašto se sve te stvari oko vas događaju, razumijete? Ne možete biti svjesni svega, jer vas vaš otac pokušava zaštititi. Znali su da se nešto sprema. I vama je jasno da se nešto događa jer su vaši roditelji zabrinuti, ali kada ste dijete ne možete te stvari razumjeti", otvorio je dušu Modrić

“Voli bih da je moj djed živ i da može vidjeti sve što sam postigao u nogometu i životu. Žao mi je što nije s nama, ali stvari su takve kakve jesu. Ne osjećam mržnju prema nikome. Morate ići naprijed", između ostalog je rekao najbolji nogometaš svijeta iz 2018. godine.

Ključne riječi

Komentara 15

KO
Kokobil
21:16 09.09.2020.

Citiram: “Sjećam se da me otac zamolio da ga poljubim dok je ležao u lijesu." Haaaaaaaaaaa,kaaaaaaaaaj???? Tek nakon pazljivog citanja clanka shvatio sam da je zapravo otac zamolio Modrica da poljubi svog mrtvog djeda u lijesu.Dakle, "visoko obrazovani" autor clanka iliti piskaralo nije naveo u toj zbunjujucoj recenici kljucnu rijec "djed" ili nije smatrao potrebnim da navede takvu "sitnicu".Nije mi jasno gdje se skoluju ovi danasnji pisci (nazalost,ne mogu reci novinari a da na uvrijedim tu nekad uglednu profesiju) svih tih clanaka po online portalima.Na veterinarskom fakultetu?

CH
Changi
08:06 10.09.2020.

Naklon do poda, Kapetane! Puno zdravlja, sreće i ljubavi Ti želim.

VP
vukovarac.patak
08:03 10.09.2020.

Bravo Luka, mi u Vukovaru tako mislimo. Ali dodje stoka sa starne i pravi probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije