Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Bjelica o Olmovom odlasku: Izbjegnuta je neugodna situacija

01.02.2020.
u 07:04

Mario Ćuže i Komnen Andrić najveći su kandidati za odlazak na posudbe

Malo više od 20 dana priprema je okončano, a danas ćemo vidjeti što je i kako Dinamo radio u tom razdoblju, danas će na prvi pravi test. Pustimo pripremne utakmice, plavi danas kreću u HNL, taj prvi ispit imat će u Koprivnici, testirat će ih Slaven Belupo.

– Zadovoljan sam obavljenim, samo su nas malo poremetile ozljede dvojice-trojice mladih igrača, Franjića, Gvardiola i Marina, ali vjerujem da će se i oni brzo oporaviti. Gvardiol bi brzo trebao na travnjak, za sedam do deset dana i Marin, tako da bude spreman za Ligu prvaka mladih. Nismo imali drugih problema, osim oporavljenika Ademija i Kulenovića, a samo Atiemwen nije prošao pripreme – izvijestio je trener Dinama Nenad Bjelica kojem se svidio rad u Rovinju.

1/4

Kako i ne bi kad je imao lijepo vrijeme, za razliku od zadnjih priprema u Turskoj kad su radili u neljudskim uvjetima, po kiši, oluji, grmljavini, a na odlasku iz Turske svjedočili su i uraganu.

Daniju hvala za sve

Sve su bliže oporavku Ademi, Kulenović i Atiemwen, bit će novih razloga za zadovoljstvo.

– Kulenović je neke stvari već počeo raditi s momčadi i za 15 dana bit će spreman za ulazak u sastav, Ademi i Atiemwen počeli su raditi vani, zasad individualno, ali i oni bi mogli biti za dva tjedna u punom treningu – kaže Bjelica.

Kapetan Ademi je ipak ostao iako je bio blizu odlasku u Emirate, no prije odlaska Kruni Jurčiću predomislio se. Nije se predomislio Dani Olmo, s rovinjskih priprema otišao je u Leipzig, kako je trener “preživio” taj odlazak?

– Svi smo to dobro primili, s velikim zadovoljstvo prije svega zbog Danija, ali i zbog nas, zbog kluba. I taj je transfer pokazatelj dobrog rada cijelog kluba. Mislim da je ovo bio idealan trenutak za sve, za Danija da ode na višu razinu, a nama zbog toga što je izbjegnuta neugodna situacija do koje je moglo doći da je Dani ostao – kaže Bjelica.

Naravno, riječ je o tome da bi bilo nezgodno da je Olmo i dalje u Dinamu s kojim nije želio potpisati novi ugovor. Takvog igrača ne možete ostaviti na tribini jer će potpuno izgubiti na cijeni, a cijena mu pada jer mu se bliži istek ugovora. Ako igra, onda zauzima mjesto onima koji će ga naslijediti, trener ne bi mogao uigravati momčad bez njega. Stoga, doista je ovo bio najbolji trenutak za rastanak.

– Možemo samo zahvaliti Daniju za sve što je dao i napravio za klub – dodao je Bjelica.

Počinje nastavak HNL-a, u koji Dinamo ide s 12 bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Hoće li biti teško motivirati momčad s obzirom na tu veliku, po mišljenju mnogih i nedostižnu prednost?

– Nije nimalo teško jer mi ne razmišljamo na taj način, sada smo fokusirani samo na Slaven Belupo, a potom ćemo biti na četvrtfinale Kupa s Rijekom. Ne razmišljamo o bodovnoj prednosti jer znamo da nam treba još jako puno bodova da bismo naslov i osvojili, a u Kupu nas čeka težak posao. I bit će Dinamo odgovoran i koncentriran kao i jesenas, a o tome što će biti 15. ili 17. svibnja sad nas ne zanima.

Početak bez kalkulacija

No, s obzirom na tu bodovnu prednost, sigurno će biti prilike uigravati se za ljeto, za nove europske kvalifikacije. Na čemu će inzistirati Bjelica?

– Imat ćemo na proljeće malo više vremena za rad, sigurno više nego što smo imali u ovih zadnjih godinu i pol, tako da ćemo se moći više uigravati. Da, polako ćemo se kroz sve to pripremati i za sljedeću sezonu. I bit će prilika da ovih nekoliko mlađih igrača dobije više šansi za igranje nego što su dobivali jesenas, ali jasno je da nam je prvo i osnovno osvajanje prvenstva i Kupa.

Bjelica danas u Koprivnici neće nikoga čuvati za srijedu i kup susret s Rijekom na Rujevici.

– Igrat će trenutačno najbolji, nema kalkulacija. Tek je početak prvenstva, vjerujem da ćemo biti na najvišoj razini, a vidim da su i igrači željni igre – zaključio je Bjelica.

Nenad Bjelica ima prilično velik izbor igrača, pogotovu ga je imao na pripremama jer je vodio i mnoge mlade igrače. Kako je jučer završio prijelazni rok u najjačim ligama, odlazaka više neće biti, pa će Bjelica odlučiti tko će još otići na posudbu.

Dosad su prodani Olmo (Leipzig) i Šitum (Kayserişpor), a na posudbu otišli su Lešković (Lokomotiva), Pinto (Famalicao, Portugal) i Horkaš (Zrinjski).

Najbliži odlasku na posudbu je Mario Ćuže, ponovno bi trebao u Pulu, Istra 1961 ga želi, ondje je igrao i jesenas, a on sam ponovno želi dobiti minutažu u tamošnjem klubu. Na posudbu bi mogao i Komnen Andrić.

Oporavio se od ozljede, ali uz Petkovića, Gavranovića i još kad se oporavi Kulenović neće se baš naigrati. Najizgledniji je odlazak u Inter, spominje se i Lokomotiva, a Robert Mišković mogao bi u Zrinjski. Možda to nije sve, ima vremena do 17. veljače.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Komentara 3

TI
Tirano
08:23 01.02.2020.

Dinamo ide dalje i to mora ići dalje! Ima još Olma u RH! S tim ne bih htio podcjeniti Olma, već tako je to u profesionalizmu! Jedni odlaze a drugi dolaze! Svakako će biti teško nadomjestiti Olma, a njemu mnogo sreće u daljnjoj karijeri!!!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
14:25 01.02.2020.

Treba odredit kvotu za igrače iz pašaluka, ja predlažem kvotu od jednog igrača i na tome bi stao jer kupili smo Komnena Andrića 🤔

IV
ivanbalic
08:10 01.02.2020.

A sta se to sad desava,pa zar Ademi ni je napusto svojevoljno Dinamo i iznenada ostio u Emirate??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije