Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo pobijedio Slavena

Bjelica najavio pojačanje: Imamo samo jednog lijevog beka

11.08.2018.
u 09:05

U prvoj utakmici 3. kola Prve HNL Dinamo je u Maksimiru pobijedio Slaven s 2:1

Ma, ko’ igra danas? – pita jedan čovjek svog prijatelja...Oobojica su sjedili u tramvaju broj 9 i vozili se prema Borongaju, prema zagrebačkom nogometnom svetištu. A onda mu ovaj odgovori:

- Pa mislim da Dinamo i Slaven.

1/19

Što je i bilo točno, ali eto, nisu svi previše upućeni u zbivanja i raspored Prve hrvatske nogometne lige... Ipak su transferi i utakmice u pretkolima Lige prvaka malo bitnije. No, iako je ljudima svejedno, ovima koji su na terenu baš i nije.

A na terenu je Dinamo nadjačao farmaceute i to rezultatom od 2:1. Nastavili su plavi tako u slavljeničkom duhu nakon što su u borbi za Europu posramili i Astanu kod kuće (2:0)... Bili su još zaigrani, nošeni euforijom, u glavi postavljeni da moraju dobiti i ovo. I to su i napravili.

Raspoloženi Hodžić

Govore svi kako se ovaj HNL i ovakva igra podcjenjuju. Pa možda je to i istina ako gledamo dugoročno. Znamo gdje su sazrijevali sada proslavljeni vatreni. Ipak se svi na kraju sjete svojih korijena i početaka. No, kad ovdje nauče hodati, trčali bi radije negdje drugdje...

Pa tako potaknuti pričama o velikim transferima i odlascim u neke druge, daleke i velike nogometne utopije, igrači su se i sada trudili više. Armina Hodžića primjerice na oku drži Steven Gerrard tako da mladi Dinamovac nije htio zakazati.

Zabio je prvi pogodak i svoj posao time odradio. U 19. minuti sjajno je prihvatio loptu Kadziora u kaznenom prostoru, bio je praktički sam ispred Belupove obrane te iz okreta loptu pospremio u mrežu Markovića. U 42. minuti se u gužvi pred vratima Koprivničana ipak najbolje snašao Marko Lešković koji je Dinamu donio prednost od 2:0.

Promijenio je Bjelica neka imena u svojim redovima, u odnosu na priješnje utakmice. Nema više u zapisniku ni Benkovića ni Šempera, ali to mu nije smetalo. U igru je od prve minute ušao Damian Kadzior i asistirao za oba pogotka.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Hodžić je bio raspoložen, a Livaković je smireno stajao na vratima.. No, bilo bi i čudo da ne funkcioniraju dobro s obzirom na to da im se nakon europskih protivnika, ovi domaći i dobro poznati vjerojatno čine kao laka prilika za sakupljanje vrijednih bodova. Ali na drijemanju ih je uhvatio Belupo na samom kraju.

U 90. je minuti pogotkom razliku smanjio Bogojević. Bilo kako bilo bodovi su ostali u Zagrebu jer bila je to utakmica koju je Dinamo kontrolirao. Imali su posjed lopte preko 55 posto pa i tri puta više udaraca prema golu...

- Prvo poluvrijeme bilo je kukavičko i prospavano, bez duela i agresivnosti. To je problem. Primamo golove na isti način. Dajemo protivniku da primi loptu, da se namjesti, ali to moramo riješiti. Ulaskom Muse dobili smo sigurnost u pasu, a želim da moja momčad igra nogomet i tada smo počeli igrati i ličiti na momčad – rekao je trener Slavena Ivković pa još mao pohvalio Musu:

- On ima ono što drugi igrači nemaju. Dobro čita igru i donosi tu mirnoću. Dinamo pak ima dobru momčad, dosta igrača, ali vidim i da Bjelica puše na hladno. Moraju biti skrušeni i ponizni, nemaju zvijezda i onoga tko će sam riješiti utakmicu i neće im bit lako u prvenstvu – zaključio je Ivković...

Plavi odmarali igrače

Bjelica je imao razloga za sreću.

- Zadovoljan sam kako smo izgledali prvih 70 minuta. Napravili smo neke zamjene i nismo više igrali isto. Neke smo igrače odmorili - rekao je Dinamov trener pa prokomentirao ozljeđene:

- Budimir je lagano trčao, Ademi je u dobrom ritmu, Olmo je imao malo mišićnih problema pa nismo htjeli riskirati, ali sada imamo sve igrače na raspolaganju – pojasnio je Bjelica pa se osvrnuo na Leškovića.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

- Imao je problema, ali vraća se u život, bit će bitan igrač.

U utorak Dinamo igra uzvratni susret 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Astane.

- Oni će ići na sve ili ništa, kao i Hapoel, a mi ćemo biti pravi. Naša igra će se još dizati, dva tjedna su prošla od Rudeša, puno smo više pokazali nego tada. Treba vremena, imamo 14 novih igrača, nije to lako uigrati. Neki slažu momčad po dvije-tri sezone, a mi u Dinamu moramo u dva tjedna. Dobro to izgleda, ali može bolje - istaknuo je Nenad Bjelica i dodao:

- Prijelazni rok? Ne mora biti da je gotovo, može biti odlazaka, može i dolazaka. Imamo samo jednog lijevog beka i tu može biti dolazaka, ostale pozicije su dobro zatvorene.

Komentara 18

OD
otac_domovine
10:01 11.08.2018.

EUJanez je toliko pogodjen srebrom vatrenih da je promijenio nick u prava Hrvatina. Napokon se prestao stidjeti svog oca daatinskog galeba. Bravo Janez.

KI
kir765
12:35 11.08.2018.

Prava hrvatina pa dinamo je uvjek imao bosanaca ko i hrv repka sjeti se hadzica mustedanagica kovacevica arnautovica i jos puno drugih a ti si ocito komad budale sto ti ne smetaju rakitic lovren mandjukic corluka kovacic svi oni suu porijeklom bosanski hrvati pogledaj rukomet tennis i jos puno toga u sportu hrvatskom sa bosancima

PA
pappmisi
09:07 12.08.2018.

Ne treba nikok kupiti tu je Colak , nek igra on ! Kazu veliki talenat, bolji od Sose !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije