Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatki izbor

Bjelica ima tri sjajna napadača koja su Dinamu donijela širinu

Rudeš - Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.10.2018.
u 12:34

– To je normalna konkurencija, trener nas kvalitetno rotira, svi ćemo dovoljno igrati. Naravno, svaki igrač na svijetu želi još veću minutažu, ni mi nismo iznimke., kaže Petković.

Kraj prošle sezone u Maksimiru nije bio obećavajući bez obzira na to što je Dinamo osvojio dvostruku krunu. U tim trenucima momčad je djelovala kao da nema samopouzdanja, rijetko je tko vjerovao da bi samo nekoliko mjeseci kasnije to mogla biti jedna prava europska momčad koja je na dobrom putu da napravi povijesni rezultat.

Sva trojica su zadovoljna

A eto, upravo to se pod vodstvom Nenada Bjelice to dogodilo, jer ovaj Dinamo vratio je vjeru svojim navijačima i u Europi već dugo nije djelovao tako dobro.

Ključna stvar bila je u Bjeličinoj viziji i sjajnoj selekciji koja se napravila tijekom ljeta. Ovoga puta osvrnut ćemo se na napadače koji su u dobroj formi i koji sjajno odgovaraju na trenerove zahtjeve.

Gavranović i Budimir već su bili u svlačionici na početku sezone, tada čak i Hodžić kojeg se kasnije prodalo, a mnoge je začudilo što Bjelica inzistira na dovođenju Brune Petkovića. I to iz dva razloga. Prvi je taj što nije bilo posve jasno kako će u momčadi koja uglavnom igra s jednom klasičnom špicom biti raspodijeljena minutaža, a drugi je razlog taj što je Petković iz Italije stigao s teretom na leđima jer 620 dana nije postigao pogodak.

Međutim, vrijeme je pokazalo da je Bjelica znao što radi i danas Dinamo, posebno kad je napadačka opcija u pitanju, ima slatki izbor.

– Sviđa mi se to što Bjelica radi, to je po meni pravi način. On, naime, često rotira i tako drži puno igrača u formi. Tako u svakom trenutku ima više opcija, svatko od njih može mu pomoći u danom trenutku – rekao nam je Igor Pamić.

I zaista, modri su s trojicom igrača u vrhu napada dobili širinu, svatko od njih ima neke svoje kvalitete koje trener može koristiti, ovisno o protivniku.
 Sezonu je Dinamo otvorio s Budimirom kao prvim izborom, jer je Gavranović dobio odmor nakon Svjetskog nogometnog prvenstva i njega se postupno uvodilo u momčad. Kasnije je stigao i Petković pa se počelo s rotacijama. Bjelica je tu iznimno uspješan jer to radi tako da su sva trojica zadovoljna, što je jako teško postići, a opet sva trojica su i gladna golova i igre.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– To je normalna konkurencija, trener nas kvalitetno rotira, svi ćemo dovoljno igrati. Naravno, svaki igrač na svijetu želi još veću minutažu, ni mi nismo iznimke. Ali u Dinamu se odlično radi, znam koji je put, biti pravi na treninzima, dokazati se i Nenad Bjelica dat će priliku. Tako je bilo dosad, sve je kako i treba biti. Na nama je da se borimo na svakom treningu – potvrdio je i sam Petković da među igračima nema zle krvi.

Statistički gledano, svaki od njih trojice doprinio je ovim sjajnim rezultatima. Ipak, zasad se ističe Budimir koji je u 622 minute provedene na travnjaku zabio šest golova uz dvije asistencije.

Gavranović pak ima nešto veću minutažu (965 minuta), a uspio je postići četiri pogotka. No njegova je snaga u tome što je odličan u razigravanju suigrača pa na koncu ima i pet asistencija, od kojih se ističu dvije u rušenju Fenerbahçea na Maksimiru.

Petković se nešto kasnije priključio i trebalo mu je vremena da dođe u optimalnu formu pa ima 387 odigranih minuta, ali s lijepim učinkom od tri gola i dvije asistencije. No, kad smo kod njega, njegov doprinos nije mjerljiv samo u golovima i asistencijama, nego služi kao sjajna mantinela, što je savršeno radio u Bruxellesu.

Može iznenaditi sastavom

Uza sve što smo nabrojili, Dinamo je s rotacijom napadačkog trija, u kojoj se Bjelica ne libi promijeniti sustav i zaigrati s dvojicom u vrhu napada, dobio i još jednu dimenziju više – faktor iznenađenja. Protivnički treneri ne mogu se tako lako pripremiti za utakmicu jer im je do pred sam početak utakmice nepoznanica tko će zaigrati.

Najbolji takav primjer dolazi sa susreta protiv Anderlechta, u koji je Bjelica, mimo očekivanja, od prve minute krenuo s Petkovićem. Pokazao se to kao sjajan potez jer su domaćini bili potpuno iznenađeni time, što su i sami priznali, a Petković je odigrao sjajnu utakmicu i izluđivao protivničku obranu.

Dok se nekoć u Maksimiru strepjelo zbog forme napadača, dok se čekao onaj jedan koji će iskočiti i na čiji pogon će ići modri, sad ih imaju trojicu. I svi su u formi! Zalog je to za velike rezultate i dobra vijest za plave kibice pred velike utakmice koje su pred hrvatskim prvakom.

>> Pogledajte i potez kojim Modrić izluđuje protivnike

Komentara 3

KU
kupatilo
12:48 15.10.2018.

jos da kupe mene i nives celzius.E kakobi mi tek zabijali.

Avatar zagorac2
zagorac2
13:09 15.10.2018.

Bjelica je bullshit artist nije pobjedil nikoga koga je ustvari morao pa cak ni Jajduk kojeg je cak i Gorica maznula usred Splita, bullshit artist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije