Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiesta u Londonu

Bjelica: Diego Simeone nikad ne gubi finala

Atletico
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
02.05.2014.
u 18:00

– Prije dvadesetak godina bio sam na probi kod njih. Nisam prošao, među ostalim, zato što su tada mogla igrati tri stranca, a u Atleticu su bili Schuster, Futre i Meksikanac Luis Garcia

Nenad Bjelica, jedini hrvatski trener u Ligi prvaka ove sezone, bivši strateg bečke Austrije, u skupini je dva puta poražen od finalista Atletica 0:3, 0:4.

– I u prvoj utakmici nisam ostavio ništa lošiji dojam od Mourinha u uzvratu – u polušali govori Bjelica, jednom i nesuđeni igrač Atletica.

– Prije dvadesetak godina bio sam na probi kod njih. Nisam prošao, među ostalim, zato što su tada mogla igrati tri stranca, a u Atleticu su bili Schuster, Futre i Meksikanac Luis Garcia. No, od tada mi je Atletico drag, u Albaceteu sam bio suigrač s kasnijim atleticovcima Santijem, Molinom i Gelijem. Moram priznati da sam uživao gledajući utakmicu protiv Chelseaja – dodaje Bjelica.

Luiz igrač manje

U najavi svoje utakmice protiv Atletica kazao je da Simeonea smatra najboljim trenerom na svijetu. Na polici drži njegovu biografiju (“El efecto Simeone”), stalno je u kontaktu s Diegovim skautom Emilijem Maurijem...

– Zašto je Simeone najbolji? Zato što on od svojih igrača izvlači najviše. Zato što kod njega i igrač koji uđe s klupe bude najbolji. Nema Ville, uđe Adrian i bude sjajan. Isto kao i sada Suarez... Takvo zajedništvo nema nijedna momčad na svijetu, to ne mogu postići ni Mourinho ni Ancelotti – ističe Bjelica.

Očekivali ste takvu dominaciju u Londonu?

– Torresov pogodak otvorio je utakmicu i dao krila – Atleticu. Dogodilo se nešto što nikako nisam očekivao, na moje razočaranje: Chelsea nakon 1:1 nije bio u stanju napraviti ni najmanji pritisak, baš ništa, pa je Atletico gotovo igrao ševu. Igrač manje na travnjaku bio je potpuno ispumpani, nemoćni David Luiz. Pa iako je Chelsea imao raspoloženih igrača, poput Hazarda, u ofenzivi nije mogao ništa jer, kad imaš igrača manje, uvijek kasniš – kaže Bjelica.

Ne puno golova

Pogled prema finalu?

– Neće biti puno golova, presudit će lucidnost jednoga igrača. Možda je Real favorit zbog ukupnoga skora protiv Atletica, ali upozoravam na jedan važan detalj: Simeone ne gubi finala – zaključio je Bjelica. Ima nešto i u tome: Simeone je s Atleticom bio u četiri finala (EL, europski i španjolski Superkup, Kraljev kup). Izgubio je samo jednom, od Barce u Superkupu prošloga ljeta, ali s dva remija 1:1, 0:0.

>> Jose, razbili su vam autobus! Postali ste Semifinal One

Komentara 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:06 02.05.2014.

kada se počne uzimati jako ozbiljnim i važnim mišljenje jedn og poligrača i osrednjeg trnera koji kod nas kotira samo zato jer je sa svojom ekipom izbacio Dinamo koji je vodio na ključnoj tekmi jedan retard poput Kljune Jurčića, onda mi je fakat jadno za čitati ovakav članak. Pa zar niste mogli naći malo kompetetnijeg trenera za komentiranje ?

Avatar damat
damat
09:46 03.05.2014.

drag mi je bjelica, ali čitajući članak ne mogu se načuditi jer ispada kao da gospodin nenad je trener PSG-a, Chelsea i sl. tako da moram se složit sa grubim koliko god on grub i direktan bio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije