Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI UTAKMICE

Bjelica: Conteova disciplina igre 
je na ispitu protiv našeg talenta

Italy's coach Antonio Conte (L) claps before the Euro 2016 qualification soccer match against Azerbaijan in Palermo October 10, 2014. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters (Ilustracija)
16.11.2014.
u 12:32

– Moramo im na bokovima raditi višak i probijati ih – veli Nenad Bjelica, trener talijanske Spezie

Antonio Conte možda i nije imao Marija Balotellija u prvom planu za početku postavu Italije, a sad ga više nema uopće. Naime, kontroverzni napadač zbog bolova u preponama otpao je iz konkurencije za današnju utakmicu s Hrvatskom. Balotelli je trebao biti pričuva koja će ući u nastavku utakmice umjesto Zaze ili Immobilea. I definitivno je da neće igrati ni branič Juventusa Angelo Ogbonna koji ima problema s koljenom.

No, to neće promijeniti koncepciju izbornika Contea.

Conte zabranio kikiriki

– Voli on taj 3-5-2 još iz Juventusa, kao i dosta drugih u Italiji. Uostalom, ja nikad prije nisam igrao u tom rasporedu, a sad u Speziji igramo tako. Imam takav profil igrača, i pokazuje se dobrim. Tako je i s Conteom, s takvom je igraom na klupi Juventusa pokorio Italiju i normalno je da ostaje pri svome. Uostalom, kako sve više klubova u Italiji igra u tom sustavu, nema problema s prilagodnom – pričao nam je Nenad Bjelica, jedini naš trener koji radi u Italiji, sjajno vodi drugoligašku Speziju. Rezultati su sve iznenadili, Spezia je na trećem mjestu i sad rastu ambicije oko selidbe u Seria A.

– Naš plan je bio stabilizirati se ove godine, a u tri godine doći do prve lige. No, ne možemo reći da ne bismo rado odmah u najbolje društvo. Puno mi pomažu naši igrači koji rade odlično, omiljeni su ovdje. Imamo odličnu atmosferu, na svakoj je utakmici 6.000 ljudi – veli Bjelica. No, vratimo se mi reprezentaciji Italije i njihovom izborniku Conteu koji vraća atmosferu oko reprezentacije.

Uspio je nakon SP-a popraviti 'stvar' iako ne mogu reći da su me oduševili svojim igrama, osim u Norveškoj. Muče se u stvaranju igre. No, disciplinirani su, to je Conte donio. Doduše, ponekad malo i pretjeruje oko raznih detalja. U kampu u Covercianu je sve okrenuo naglavačke, otišao je do krajnosti. Recimo, zabranio je da kikiriki bude na šanku. No, i tako se stvara disciplina, ali vidjet ćemo hoće li im to biti dovoljno za današnju utakmicu, protiv našeg talenta.

Sjajni 'Argentinci'

Talent je pokazala i naša takozvana B momčad koja je odigrala jako dobru utakmicu protiv Argentine bez obzira na poraz.

– S tom sam utakmicom s jedne strane jako iznenađen, jer neki su dečki prvi put igrali za Hrvatsku a bili su tako dobri. A s druge strane, ne treba biti iznenađen jer kad igrač dobije takvu priliku onda ide maksimalno. I uopće nisam očekivao nekakav katastrofalan rezultat, ali nisam mislio da mogu igrati tako dobro. Važno je da smo vidjeli mnogo talenta, ima tu materijala za A reprezentaciju.

Nadajmo se da će nas danas oduševiti i ta A vrsta na San Siru. Bjelica u talijanskom sustavu igre vidi prostora za našu reprezentaciju.

– Ovisi kako ćemo se na tu njihovu igru prilagoditi, morali bismo koristiti bokove, raditi višak na strani. Njima će, pak, u prilog ići atmosfera u Milanu, puno im znači što se igra na San Siru, a i oko reprezentacije je sve bolje ozračje, te tri pobjede pod Conteom podigli su ih ne smijemo se zanositi, čeka nas jako teška utakmica – zaključio je Bjelica.

>>Štimac: Utakmica protiv Italije pokazat će radi li Kovač dobro

Komentara 2

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
13:21 16.11.2014.

Conteova disciplina igre 
je na ispitu protiv uvoženog gastarbeiterskog balkanskog talenta sa primjesima jurže amerike i australije.

VL
????
13:26 16.11.2014.

Zapravo i mi smo uvijek igrali najbolje u 3-5-2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije