Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO PROTIV NJEGA

Bivši Vatreni biranim riječima o Milanovom napadaču: On je poseban...

09.02.2021.
u 21:02

– Mislim da nitko nije očekivao da bi se ove sezone Milan mogao boriti za naslov, ali nakon 21 odigranog kola oni su prvi. Koliko znam, cilj im je bio osigurati igranje u Ligi prvaka, ali s obzirom na dosadašnje rezultate...

Na krilima Zlatana Ibrahimovića i Ante Rebića Milan je isprašio Crotone s 4:0. Prva dva pogotka postigao je čudesni Zlatan, jedan u prvom, jedan u drugom poluvremenu, a onda je stvar u svoje noge preuzeo naš reprezentativac i u razmaku od 69 sekundi dvaput poentirao.

Dva strijelca i junaka Milana izašla su u 77. minuti, a ušao je novi borac, šteta što se i Mario Mandžukić nije pogotkom upisao u ovu sjajnu i važnu pobjedu Milana bez obzira na to što je Crotone posljednji na ljestvici Serie A. Jer, ta tri boda vratila su Milan na prvo mjesto, s dva boda više od “omiljenog” sustanara sa San Sira, Intera. Koji je prije toga uz pomoć Marcela Brozovića i Ivana Perišića, koji je bio strijelac drugog pogotka, slavio s 2:0 kod Fiorentine.

Očito će se Milan i Inter gadno “tući” do kraja prvenstva iako ne smiju zaboraviti ni na Juventus koji ima sedam bodova manje od Milana i pet od Intera, ali i utakmicu manje.

Rebić: Zlatan je uzor

No Milan sa svojim “ludim” napadačima djeluje sjajno. Kad je Zvonimir Boban dovodio Ibrahimovića u Milan bilo je mnogo sumnji, no danas 40-godišnji bivši reprezentativac Švedske igra sjajno, zabio je već 14 pogodaka u ovoj sezoni Serie A, samo je Cristiano Ronaldo (Juventus) zabio više (16), dok su kao Zlatan po 14 puta strijelci bili Immobile (Lazio) i Lukaku (Inter).

Teško je reći u čemu je Ibrahimovićeva tajna, mnogo je onih koji su pomislili kako je s ozbiljnom karijerom završio kad je otišao igrati u SAD. No Boban je vidio da nije tako i bio je u pravu, Ibra je i dalje majstor, a godine mu se jednostavno ne vide na terenu.

– On je veliki, pravi profesionalac. Jedan od najboljih igrača u povijesti. On je pravi primjer svima nama – kazao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je i sam primao čestitke za svoju sjajnu partiju i dva pogotka. Sad ih u ovoj sezoni ima četiri na kontu, uz tri asistencije.

– Sretan sam zbog ova dva pogotka koja sam postigao. Prošla utakmica protiv Crotonea nije završila najbolje za mene jer sam se tada ozlijedio, ali ovaj put je bilo sjajno. Imao sam nesreću u prvim mjesecima u Milanu jer sam se odmah ozlijedio, onda sam se zarazio koronavirusom. Sad sam se vratio i bit ću još i bolji – rekao je Ante Rebić koji očito uživa igrati s Ibrahimovićem koji je u susretu s Crotoneom s dva nova pogotka stigao do brojke od 501 u svojoj profesionalnoj karijeri koja je počela u Malmöu 1999. godine.

– Vjerojatno je bilo teško očekivati da će u tim godinama i u Milanu igrati na tako visokoj razini. No Zlatan je poseban, ima čudesan talent, a i takve je konstitucije – kazao nam je naš bivši reprezentativac Dario Šimić koji je imao prilike igrati protiv Ibrahimovića u nekoliko navrata.


– Kako ga je bilo čuvati? Ha, jako teško s obzirom na tih 195 centimetara visine i na snagu koju ima. I danas je takav i svaka čast upravi Milana koja ga je dovela – kaže Šimić koji je za Milan odigrao 30-ak utakmica više nego za Inter..

Šimić: Milan ima pravo sanjati

Upravo ta dva njegova kluba bore se za naslov prvaka.

– Mislim da nitko nije očekivao da bi se ove sezone Milan mogao boriti za naslov, ali nakon 21 odigranog kola oni su prvi. Koliko znam, cilj im je bio osigurati igranje u Ligi prvaka, ali s obzirom na dosadašnje rezultate, imaju pravo sanjati.

Kome je Dario bliži, Milanu ili Interu s obzirom na to da je igrao dugo u oba kluba?

– Nemam baš ništa protiv Intera, ali ja sam milanist.

U Milanu je proigrao i naš Ante Rebić, nakon problema koje je imao na početku sada igra sve više u paru s Ibrahimovićem, dobre su to vijesti i za izbornika Zlatka Dalića.

– Jako bi je drago zbog Rebića, veseli me da se snašao u Milanu, da sad sve dobro funkcionira. Super je to i za Rebića, a super je i za Milan kad tako dobro igra – zaključio je Dario Šimić.

Pred nama je neizvjesna završnica prvenstva u Serie A, sigurni smo da Ibrahimović i Rebić još nisu rekli svoju zadnju riječ i da će nastaviti ovako s Milanom napadati naslov prvaka koji već dugo nije “svratio” k njima. Iako Milan ima 18 naslova prvaka Italije, već dugo poste od slavlja, zadnji put su tu “kantu” podignuli još u sezoni 2010./11.. Možda su im za novi uspjeh trebali baš iskusni Ibrahimović i naš jurišnik Rebić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije