Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 37. godini

Bivši svjetski prvak drugi put objavio kraj karijere

David Haye - Mark de Mori
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.06.2018.
u 21:11

Prvi put je objavio kraj karijere u listopadu 2011. godine, tri mjeseca nakon poraza od Vladimira Klička, ali se sljedeće godine vratio u ring.

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, 37-godišnji Britanac David Haye, objavio je u utorak da je završio profesionalnu karijeru izjavivši da je 'spreman zaključiti ovo poglavlje u životu' te dodao kako 'ovo nije kraj priče, već početak nečeg novog'. 

Haye je karijeru završio s dva poraza od sunarodnjaka Tonyja Bellewa, u ožujku 2017. i svibnju ove godine. Tako je došao do četiri poraza u 32 profesionalne borbe.

Haye je u tešku kategoriju stigao nakon što je u poluteškoj osvojio svjetske naslove po WBC, WBO i WBA verziji. U teškoj kategoriji je naslov svjetskog prvaka po WBA verziji osvojio 2009. godine pobijedivši Rusa Nikolaja Valujeva.

Tako je postao drugi boksač nakon Amerikanca Evandera Holyfielda koji je ujedinio naslove u poluteškoj kategoriji i potom osvojio naslov i u teškoj kategoriji.

David Haye - Mark de Mori
1/7

No, nakon poraza od Bellewa i Hayeu je postalo jasno da više ne može boksati na vrhunskoj razini.

- Vidio sam udarce kako dolaze, ali nisam bio dovoljno brz da bih ih izbjegao. Otvarao sam prilike, ali nisam imao brzinu ni pokretljivost da bih ih iskoristio. Ukratko, uobičajeni kontranapadi, kakve sam bez poteškoća izvodio još od tinejdžerskih dana, više nisu u mom arsenalu, a kad primam udarce, uzdrmaju me od glave do pete - izjavio je u oproštajnoj poruci David Haye te dodao:

- Ono što sam nekada radio u ringu instikntivno, sada postoji samo u mojoj glavi i na snimkama mojih starih mečeva. Boksački bogovi su odlučili. Više me ne žele štiti monstruoznom brzinom i snagom koju sam imao, a bez tih božjih darova, izgubio sam prednost.

Haye je priznao i da je želio boksati mnogo više nego što je uspio, za što je okrivio brojne ozljede.

- U posljednjih pet godina potpuno su mi popucala oba bicepsa, mišiši ramenog pojasa i Ahilova tetiva. Sve četiri ozljede mogle su značiti kraj karijere i zbog svake od njih morao sam na operaciju i proći mjesece rehabilitacije. No, najveći fizički izazov je bila operacija kralježnice koju sam prošao u ožujku 2015. godine.

Hayeu je ovo drugi oproštaj. Prvi put je objavio kraj karijere u listopadu 2011. godine, tri mjeseca nakon poraza od Vladimira Klička, ali se sljedeće godine vratio u ring.

- Ponosan sam na sve svoje borbe. Ponosan sam i što s bojnog polja odlazim sretan i zdrav i što sam uspio financijski osigurati budućnost svojoj obitelji - zaključio je Haye.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije