Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA PRESUDA

Bivši šef svjetske federacije osuđen na tri godine zatvora, evo za što ga se tereti

Hochfilzen: Biatlon utrka IBU Svjetskog kupa
Foto: EXPA/ JFK
1/5
12.04.2024.
u 17:50

- Presuda je važan signal da je korupcija otkrivena i procesuirana, također i u međunarodnim sportskim savezima - izjavila je viša državna tužiteljica Marianne Djupesland

Bivši predsjednik Međunarodne biatlonske unije (IBU) Norvežanin Anders Besseberg (78) osuđen je na tri godine i jedan mjesec zatvora zbog teške korupcije. Norveška nacionalna uprava za istragu i kazneni progon gospodarskog i ekološkog kriminala (Okokrim) optužila je Besseberga prošle godine za kaznena djela koja su se dogodila između 2009. i 2018.

Optužbe su uključivale primanje mita u obliku satova, raznih putovanja, prostitutki i automobila na leasing, u razdoblju od 2011. do 2018. u Norveškoj.

"Presuda je važan signal da je korupcija otkrivena i procesuirana, također i u međunarodnim sportskim savezima", izjavila je viša državna tužiteljica Marianne Djupesland.

"Međunarodni vrhunski sport stvara velike prihode, a savezi upravljaju velikom imovinom i donose važne odluke koje utječu i na sportaše i na tvrtke. Stoga se nadamo da će ova presuda imati preventivne učinke", dodaje se.

Besseberg, koji je vodio IBU od 1992. do 2018., zanijekao je krivnju i rekao da će se žaliti.

"Naravno da sam razočaran i iznenađen presudom. Odmah ću se žaliti", rekao je Besseberg za norvešku javnu televiziju NRK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije