Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tibor Halilović

Bivši Dinamovac igrao je s Olmom: Dobili smo Dinamo i dok je on bio u sastavu

13.07.2019.
u 18:31

Ostane li ovako kvalitetna ekipa na okupu, s po 2-3 kvalitetna rješenja na svakoj poziciji, onda možemo puno. Konkurencija je dobra i samo tjera na napredak. Europa nam je najbitnija - kaže Halilović

Glasom i elokventnošću radijskog reportera, jer ipak je završeni novinar, Rijekin veznjak Tibor Halilović (24) s lakoćom je najavio novi sraz Dinama i Rijeke, ovaj put u Maksimiru, za Superkup. Ulog nije kao nedavni pulski, ali...

– Ali trofej je uvijek trofej. Da, nije važan kao prvenstvo ili kup, ali dobra je najava sezone s dvije najbolje ekipe u prošloj. Ni mi ni Dinamo nismo u nekom optimalnom stanju, plavi su sigurno bazirali pripreme u smjeru kvalifikacija za Ligu prvaka, tako da će to biti utakmica za prestiž. Nama je želja još jednom potvrditi da smo barem ravnopravni s Dinamom koji sigurno još ima gorak okus od Kupa.

Kup je bio kulminacija

Još su svježa sjećanja na taj pomalo neočekivani riječki trijumf (3:1)...

– To mi je jedna od većih i dražih pobjeda u karijeri, ostvarena u sjajnoj atmosferi s puno naših navijača. Sami osjećaj podizanja trofeja uistinu je poseban, a mi smo ga zaslužili već od samog ulaska u utakmicu, bili smo motiviraniji od Dinama koji je krenuo s dozom opreza. Ta nam je pobjeda bila pokazatelj da možemo puno.

I sami ste bili strijelac u toj utakmici, a vidjelo se i koliko ste napredovali u odnosu na dane dolaska u klub. Koliko ste sami zadovoljni?

– Da, u Rijeci sam krenuo nakon samo pet dana priprema i nije bilo najbolje u početku. Ali očekivao sam da ću rasti, da ću s utakmicama stjecati dodatno samopouzdanje. I na kraju je baš ta finalna utakmica Kupa bila kulminacija, zapravo je cijela ekipa bila na vrhunskoj razini odigravši bez pogreške.

Dobre igre privukle su i zanimanje drugih klubova, Halilović je umalo završio u Ferencvarošu. Bit će toga još, je li vam srcu bliži ostanak ili odlazak?

– Ferencvaroš se odmah javio nakon sezone, ali u tom trenutku procijenio sam da mogu više napraviti u Rijeci, pomoći i klubu i sebi. Dobro se osjećam na Rujevici, a nije mi bilo baš u prvom planu da odmah tako brzo tražim novu sredinu. Zadovoljni su i šefovi. Ali, znate kako je u nogometu. Nije sve u željama. Pojavi li se ponuda iz jake lige od koje bi klub mogao dobro zaraditi, onda bih išao.

Recimo da ostajete. Kakvu sezonu predosjećate?

– Ostane li ovako kvalitetna ekipa na okupu, s po 2-3 kvalitetna rješenja na svakoj poziciji, onda možemo puno. Konkurencija je dobra i samo tjera na napredak. Europa nam je najbitnija.

Gledate i prema konkurenciji, navijate li potajno da Olmo ode iz Dinama?

– Haha! Itekako ga dobro znam još iz B ekipe Dinama. Naravno da od tako klasnog igrača strepiš i da može biti prevaga u neizvjesnim trenucima. Da, bilo bi nam lakše bez njega. Ali opet, Dinamo je i bez njega superjak, a mi smo ga i s Olmom pobijedili u Kupu.

Tko će biti glavni konkurenti?

– Kao i uvijek Osijek i Hajduk za Europu u koju će sada ići i petoplasirani. Dobro je što je svake sezone liga sve neizvjesnija, pojačavaju se Slaven, Gorica, prije je gore bila Lokomotiva, pa je malo pala. Više ne možeš računati na lake pobjede, jer svako kolo donosi novi težak ispit. Problem su malo ove prekratke ljetne stanke, kraće nego zimske, što znači i dvoje priprema u godinu dana. To bi bilo dobro nekako riješiti.

Pripreme su dobro prošle. Zimske su ostale u lošom sjećanju po brojnim ozljedama koje su zadesile Rijeku.

– Dobro smo radili, malo su skraćene zbog Superkupa.

Polufinale gledao u – Poljskoj

Gdje ste bili lani u ovo vrijeme kad je Hrvatska čekala finale Svjetskog prvenstva?

– Ha, bio sam u Poljskoj, a sa suigračima sam kod Čuline u stanu gledao polufinale s Engleskom tako da smo mogli do mile volje navijati. Za finale sam došao u Zagreb da osjetim malo tog ozračja. Taj čudesan uspjeh koji je lani ostvarila reprezentacija zapravo je poticaj svima nama koji smo u HNL-u da se može. Jer većina je naših srebrnih igrala tu našu ligu. Svi se mi nadamo da ćemo tako jednog dana igrati za velike klubove i moći pomoći repki.

>>> Pogledajte trening Dinama u Sloveniji

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:03 13.07.2019.

Ajmo sad i ovo zaključiti.Pustili su vam.A sad idem na tekmu.Ajmoooooo Dinamo šampione!!!!!!!!!!! Dva razlike.Pardon tri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije