Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA SILOVANJE

Bivša žena posjetila Danija Alvesa u zatvoru: Nije sve što čujete istina. Sigurna sam da je nevin

FILE PHOTO: Liga MX - Pumas UNAM v Monterrey
Foto: HENRY ROMERO/REUTERS
1/3
07.03.2023.
u 09:42

Brazilski nogometaš iza rešetaka je već više od mjesec dana. Tereti ga se za seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni, a zbog svega je pred raspadom braka i sa drugom suprugom...

Španjolski sud nedavno je odbacio zahtjev bivšeg brazilskog nogometnog reprezentativca Danija Alvesa (39) za puštanjem na uvjetnu slobodu te mu odredio ostanak u pritvoru do završetka istrage vezane uz navodno silovanje u jednom noćnom klubu u Barceloni. Prije mjesec dana je Alves, bivši igrač Barcelone, optužen za silovanje 23-godišnjakinje u noćnom klubu koje se dogodilo 30. prosinca prošle godine. Sud je prihvatio stav tužiteljstva da bi puštanjem Alvesa da se brani sa slobode nastao velik rizik od njegova bijega iz Španjolske. U obrazloženju navodi da je tako odlučeno zbog Alvesova velikog bogatstva i zato što Španjolska i Brazil nemaju ugovor o izručenju.

Nedavno ga je u zatvoru posjetila bivša supruga Dinorah Santa Ana, s kojom je u braku bio između 2008. i 2011. te dobio dvoje djece. Zbog cijele mu situacije navodno propada i drugi brak, s manekenkom Joanom Sanzom. Ipak, Santa Ana uvjerena je u njegovu nevinost i podržala ga je govoreći za španjolski El Periodico. 

- Dobro je, on je snažan, drži se. Htjela sam s njime razgovarati o djeci i njihovoj edukaciji. Ovo je komplicirana situacija za njih. Dani Alves ima obitelj i nije sve što čujete o njemu istina, a glasine imaju utjecaj na život njegove djece.  Ja sam majka. Kada djeca pate, onda i majka pati. Sve će biti bolje kada se dokaže da je nevin, sigurna sam - izjavila je. 

Podsjećamo, Alves je dosad nekoliko puta mijenjao svoju verziju priče o tome što se dogodilo u noćnom klubu u Barceloni. Nakon što je ranije izjavio da je ipak imao spolni odnos s djevojkom koja ga je optužila za silovanje, ali uz njezinu suglasnost, počeo je tvrditi da je ona njega napastovala, odnosno da je on žrtva seksualnog napada. 

Santa Ana stoji uz njega do kraja. 

- Nisam ga pitala što se dogodilo jer znamo da je nevin. Nema uopće pitanje oko toga, djeca i ja vjerujemo u njegovu nevinost - dodala je za El Periodico.

Tužiteljstvo je ranije istaknulo kako protiv Alvesa imaju i fizičke dokaze. 

- Moja klijentica dobiva psihološku podršku preko javne ustanove specijalizirane za tretman žrtava nasilja. Bolnica joj je omogućila tretman s ciljem izbjegavanja bilo koje vrste zarazne bolesti, jer nije koristio kondom. Također koristi i lijekove za spavanje - izjavila je odvjetnica navodne žrtve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije