Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA SILOVANJE

Alves nosi narukvicu za praćenje. Nudio sve da ga puste, ali odbijen je zbog straha da će pobjeći

Milan: Dani Alves
Foto: Mimmo Carriero / ipa-agency.net
1/4
22.02.2023.
u 14:31

Odvjetnica žrtve poručila je da bi Alves mogao nabaviti lažne dokumente i napustiti Španjolsku, koja nema ugovor o izručenju s Brazilom.

Sud u Barceloni odbio je zahtjev Cristobala Martella, odvjetnika Danija Alvesa, da nogometaša optuženog za silovanje pusti uz jamčevinu da se brani sa slobode. Najtrofejniji nogometaš u povijesti tako će suđenje čekati u pritvoru, u kojem se nalazi posljednjih mjesec dana. Ovakvu odluku sud je donio nakon saslušanja prošlog četvrtka, na kojem je Alves peti put promijenio iskaz.

Nakon što je ranije izjavio da je ipak imao spolni odnos s djevojkom koja ga je optužila za silovanje, ali uz njezinu suglasnost, sada tvrdi da je ona njega napastovala, odnosno da je on žrtva seksualnog napada. Sve se dogodilo u zoru 30. prosinca prošle godine u WC-u noćnog kluba Sutton u Barceloni, nakon čega je 23-godišnja djevojka prijavila 16 godina starijeg nogometaša za silovanje.

Sud je prihvatio stav tužiteljstva da bi puštanjem Alvesa da se brani sa slobode nastao velik rizik od njegova bijega iz Španjolske. U obrazloženju navodi da je tako odlučeno zbog Alvesova velikog bogatstva i zato što Španjolska i Brazil nemaju ugovor o izručenju.

Nisu prihvaćena uvjeravanja optuženikova odvjetnika da Alves neće pobjeći ni to što je kao jamstva ponudio da preda putovnicu, svakodnevno se javlja na sud, prihvati zabranu prilaska i komunikacije sa žrtvom te da nosi narukvicu za praćenje.

Sud je više vjerovao argumentima žrtvine odvjetnice, koja je poručila da bi Alves mogao nabaviti lažne dokumente i napustiti Španjolsku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije