Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETKOVIĆ I DRMIĆ

Bit će to bitka: Može li Marko Livaja sam protiv ubojitog Dinamova dvojca?

storyeditor/2022-06-08/PXL_140522_93459610.jpg
09.06.2022.
u 10:55

Dinamo je dovođenjem Drmića riješio pitanje strijelca, Hajduk od Kalinića očekuje više, ali ne treba zaboraviti ni Osijek s Beljom, pa još ako se razigra i Mierez...

Iza nas je odlično, zanimljivo i neizvjesno prvenstvo, a nogometna liga već sad škaklja maštu o tome kako će izgledati nova sezona. Naravno, treba pričekati da se momčadi poslože, prijelazni rok tek se treba zahuktati i sigurno će biti promjena u momčadima, pa i naših vodećih klubova.

Još ako Petković bude pravi

Zasad je objavljen samo jedan veliki posao, Dinamo je i službeno doveo Josipa Drmića, dosadašnjeg napadača Rijeke i drugog strijelca prošle sezone HNL-a. Plavi su tražili strijelca, nekoga tko će prilike i situacije u suparničkom šesnaestercu pretvarati u pogotke. Taj 29-godišnji povremeni švicarski reprezentativac trebao bi biti rješenje za napad plavih i sigurno ćemo u novoj sezoni gledati veliku borbu ne samo za naslov prvaka nego i borbu za epitet najboljeg napadača lige. Naime, uz Drmića je u Maksimiru i Bruno Petković i može se očekivati da će on ondje i ostati jer je zanimanje europskog tržišta za njega prestalo, sad su već daleko vremena kad se za tog napadača plavih nudilo i 10 milijuna eura, vremena u kojima je Petković igrao sjajno i zasluženo dobio mjesto u reprezentaciji, pa se i kod Dalića dokazao.

Za Dinamo je dobro što se Petković kod Ante Čačića uspio dignuti i odigrao je dobro tih nekoliko završnih utakmica. Ima Dinamo i ofenzivnog Mislava Oršića, najboljeg igrača plavih u netom završenoj sezoni, ali je pitanje hoće li on i ostati. No, uz Drmića i Petkovića te Oršića, sjajnu veznu liniju, napad plavih bit će jako opasan. A Kako Ante Čačić želi da Dinamo igra napadački, imat će puno atributa za takav nogomet. Nemojmo zaboraviti da Čačić još mora odabrati nekoga od napadača koji će ostati u prvoj momčad, a tu su još Komnen Andrić, Deni Jurić i Sandro Kulenović koji se vraća s dobro odrađene posudbe u Lokomotivi.

No, imali su plavi i dosad učinkovit napad. Iako je u HNL-u Mislav Oršić postigao 14 pogodaka i daleko je od najboljih Marka Livaje (28 pogodaka) i Drmića (21 pogodak), plavi su postigli puno pogodaka i po tome su drugi u ligi, nakon Rijeke koja je postigla tri pogotka više, a sad su plavi uzeli Rijeci njezina najboljeg strijelca.

Dinamo će veliku bitku oko najboljeg napada očito voditi s Hajdukom. Naime, Marko Livaja iskazao se kao strijelac, ali i kao čovjek oko kojeg se sve vrti u Hajduku. S tih 28 pogodaka držao je Hajduk u borbi za naslov prvaka do pred sam kraj prvenstva. Može se očekivati da će Hajduku više nego proljetos donijeti Nikola Kalinić, bivši reprezentativac postigao je četiri pogotka, ali zbog ozljeda nije puno ni igrao. K tome, uz Livaju i Kalinića su mladi Biuk i Ljubičić, igrači koji su trebali biti projekt kluba i skupi tržišni "eksponati", ali prošla sezona nije bila njihova, zbog utrke Hajduka s Dinamom nisu dobili puno prilika, no možda će sad više igrati. Ima Hajduk i Sahitija, ofenzivca koji je jako opasan i puno će značiti Livaji i Kaliniću.

Dvoboji Dinama i Hajduka neće ovisiti samo o udarnom napadačkom dvojcu, s jedne strane Drmić - Petković, s druge Livaja - Kalinić, ovisit će o tome kako će cijela momčad igrati i koliko će napadačima donositi lopte i prilike.

Rijeka puno izgubila

Trenutačno od velike četvorke Rijeka djeluje najslabije, puno je izgubila u napadačkom dijelu iako je dosad imala najbolji napad. No, nikako ne treba zaboraviti Osijek, može se očekivati da će se napokon razigrati Ramon Mierez koji je golgeterski prespavao prošlu sezonu, a Bjelici se s odlično odrađene posudbe vratio Dion Drena Beljo, prošle sezone treći strijelac lige, s time da je jako teško postići 15 pogodaka u momčadi Istre, što je Beljo napravio, teže nego napadačima u Dinamu, Hajduku, Rijeci ili Osijeku doći do te dvoznamenkaste brojke.

Prošla sezona bila je napeta, zanimljiva, a ova bi mogla biti i napadački jako atraktivna i novi magnet za navijače.

>>> Nogometaši Dinama nakon jedine pobjede nad Hajdukom prošle sezone

 

Komentara 19

ZG
Zeljko Grabar
11:26 09.06.2022.

Racun bez krcmara, jer se izgleda nema o cemu pisati pa se misli i predpostavlja a ona stara naroda veli "misliti je drek znati".

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
13:16 09.06.2022.

Bit će to bitka: Može li Marko Livaja sam protiv ubojitog Dinamova dvojca?..... naravno.... konobar Kustić i poguranac s bar dva penala za HNK Penalduk .... eventualno po potrebi dodatno isključenje Dinamovog igrača.

DU
Deleted user
07:14 10.06.2022.

Odbij Livaji penale i ostale sudačke pogurance u korist Hajduka (kao 2 žuta ili crveni protivničkom igraču, dok Hajdukovom, pogotovo Livaji pogledaš kroz prste) i Livaja je prosječni igrač, koji može biti zvijezda samo u ajduka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije