Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi derbi

Bit će borbe protiv Nijemaca, a igrači su složni: S ovim navijačima je sve lakše

Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
17.01.2020.
u 08:27

Ovo nam je jako bitna pobjeda, odškrinula nam je vrata polufinala. U subotu imamo prvu meč loptu, bit će teško. Ako budemo igrali ovako kao prvo poluvrijeme, onda mislim da imamo šanse – istaknuo je Duvnjak

David Mandić odigrao je svoju najbolju utakmicu na rukometnom Euru do sada. Postigao je četiri pogotka, od kojih je onaj “frk” bio neuhvatljiv za austrijskog vratara.

– Dao sam sve od sebe. Obrana je bila u redu, Šego je obranio onoliko koliko je trebalo i to je bilo dovoljno za pobjedu – istaknuo je Mandić.

Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
1/13

Luka Cindrić bio je prebrz za obranu domaćina.

– Mislim da smo zaslužili pobjedu, odigrali smo na visokoj razini, pogotovo prvo poluvrijeme, i obranu i napad. Napravili smo tada razliku. U drugom poluvremenu smo malo pali, fizički smo se umorili. Sve u svemu, ovo je jako važna pobjeda za nas i trebamo biti zadovoljni. Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Hvala navijačima na podršci, predivno je igrati u ovakvom ambijentu – istaknuo je Cindrić.

Marin Šego završio je susret na 25 posto obrana.

Marić se osjeća bolje

– Za mene i momčad to je dovoljno. Ne može svaki put biti iznad 40 posto. Obrana je odradila ne dobar, nego odličan posao. Zaustavili smo Božovića i Bilyka koji su zajedno postigli tek pet pogodaka. Bili smo moćni u sredini obrane – rekao je Šego.

Lijepo je čuti kada vam 7.000 hrvatskih navijača skandira ime. Očigledno ste postali ljubimac navijača.

– Godi to. Naravno. Hvala svim tim divnim ljudima koji izdvajaju svoje vrijeme i novac da bi došli i navijali za nas – zaključio je Šego.

Marino Marić propustio je, zbog bolova u leđima, susret protiv Srbije, no jučer je odigrao svoju rolu.

– Bolje je. Ne boli tako jako kao prije dva dana. Moram se zahvaliti liječničkom timu na čelu s doktorom Kukinom. Žao mi je one promašene kontre. To mi nije trebalo – rekao je Marić.

Domagoj Duvnjak upozorio je na stvari koje nisu bile dobre.

– Prvo poluvrijeme stvarno je bilo odlično. S drugim poluvremenom ne možemo biti zadovoljni, posebno u obrani. Izvlačio nas je napad. Pogledat ćemo i analizirati utakmicu. Vidjet ćemo gdje smo griješili da nam se ne dogode iste pogreške u subotu protiv Njemačke. Ovo nam je jako bitna pobjeda, odškrinula nam je vrata polufinala. U subotu imamo prvu meč loptu, bit će teško. Ako budemo igrali ovako kao prvo poluvrijeme, onda mislim da imamo šanse – istaknuo je Duvnjak koji je jučer igrao protiv svog velikog prijatelja iz kluba, Bylika, a u subotu ga čekaju još neki dobri znanci iz Kiela poput Wienceka i Pekelera, te jedan bivši, vratar Wolf.

– Utakmica je izgledala laganije nego što smo to navikli. Drago mi je da su se ovi stariji igrači barem malo odmorili za sljedeću utakmicu. Dolaze Nijemci, bit će puno njihovih navijača na tribinama, to je jaka momčad. Moramo krenuti kao što smo prvo poluvrijeme krenuli s obranom, onda će biti dobro – istaknuo je Marin Šipić koji nikako da bude stopostotan. Uvijek se dogodi poneki promašaj.

– Znam. Sve znam. Popravit ću se, obećavam – skromno će reći kružni napadač PPD Zagreba.

Zlatko Horvat opet je bio prva opcija kod izvođenja sedmeraca. Od pet, dva je promašio.

Imaju i oni svojih problema

– Obrana je bila odlična, nije je bilo lako razbiti. Sigurno će doći razdoblje kada ćemo lošije odigrati, bilo je tako i danas, ali je bitno da je to bilo kraće razdoblje. Promašeni sedmerci? Pa dobro... Prvi sam pogodio stativu, a drugi me nadmudrio. Znamo tko je Njemačka, ali imaju i oni svojih problema. Oni su ipak i dalje sila koja igra jako dobar rukomet. Brz i atraktivan. Imaju odlične vratare. To će biti pravi ispit za nas – istaknuo je Horvat.

Igor Karačić još jednom je pohvalio atmosferu na tribinama.

– Kada imate takvu podršku koja nam je vjetar u leđa, onda je sve puno lakše. Bit će zanimljivo u subotu jer i Nijemci imaju velik broj navijača u Beču. Bit će borbe na parketu, ali i na tribinama. Moram pohvaliti i svoje suigrače. Ponosan sam na njih, kao i na cijeli stručni stožer koji nas je odlično pripremio za turnir – zaključio je Igor Karačić.

>> Pogledajte razgovor s Goranom Špremom na Večernji TV-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije