Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Biserka Petrović: Supruga sam 13 godina održavala na životu, a bit će pokopan kraj Dražena

- Bila mu je želja da bude sahranjen pokraj Dražena. Napravili smo pokraj Draženovog počivališta obiteljsku grobnicu gdje će biti pokopan.
27. travnja 2021. u 22:54 3 komentara 20489 prikaza
Biserka Petrović, Aco Petrović (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 94. godini života preminuo Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Petrovića. Biserka Petrović i suprug joj Jole 60. godišnjicu braka proslavili su u srpnju 2019. godine, a Jole je preminuo dva mjeseca prije 94. rođendana.

Tužna vijest Preminuo otac Dražena i Ace Petrovića, dugo se borio s bolešću

- Sretna sam što sam ga imala uza sebe, pa i u trenucima kad nam se dogodila tragedija koja nam je promijenila živote. Unatoč Draženovom odlasku ostali smo stajati čvrsto na zemlji. Drago mi je što sam mu mogla pružiti sve u njegovih posljednjih trinaest godina koliko je bio nepokretan. Nipošto ga nisam htjela dati u dom i skrbila sam se o njemu cijelo vrijeme. Bilo da je noć, dan, praznik ili vikend... Ništa mi nije bilo teško - rekla je supruga Biserka Petrović za Slobodnu Dalmaciju i dodala:

- Od Uskrsa je bio jako loše i shvatila sam da ide prema kraju. U četvrtak je završio u polukomi, za vikend smo ga okupali, obrijali, davali mu jesti, održavali na životu... U subotu mi se posljednji put obratio, rekao mi je: "Bila", tako me od milja zvao, baš kao i pokojni djed. Kad sam vidjela koliko se muči jučer ujutro nazvala sam Hitnu. Nisam ga htjela poslati u bolnicu, ali su mi rekli da još postoji tračak nade, pa sam ipak pristala, jer u kući nije mogao primiti kisik. Nije imao koronu, nego urinoinfekciju koja je izazvala veliku temperaturu. Nažalost, noćas u četiri sata je preminuo. Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živio, skromno poput Dražena.

Premijera glazbenog spota "Dražen za sva vremena" u MMC Dražen Petrović NEOČEKIVAN POTEZ Aco Petrović o teškom razdoblju: Obiteljsko zlato prodaje se u krajnjoj nuždi...

Jole Petrović bit će pokopan u Zagrebu.

- Bila mu je želja da bude sahranjen pokraj Dražena. Napravili smo pokraj Draženovog počivališta obiteljsku grobnicu gdje će biti pokopan. Htio je da to bude u najužem krugu obitelji. To ćemo ispoštovati, neka ode tiho kako je i živio. Ispraćaj će na zagrebačkom Krematoriju biti u četvrtak u 14:15, a polaganje urne idući tjedan, kazala nam je Biserka.

>> Pogledajte 10 pitanja za Niku Fleiss

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • sarma:

    Stari Petro je živio u i volio Hrvatsku. Ako je neki tip ljudožder i zove se Ante Horvati, to znači da je ok? Jole je izbjegavao medijski prostor, vidi se i zašto.

  • dvor:

    Kakvo je to ime JoIe?

  • drazen.muhvic:

    Njega održavala na životu, a ostale tušila...