Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTJERAN IZ DRŽAVE

Bio je milijunaš, a jedan moćnik mu je uništio život. Danas preživljava kao taksist i prodavač knjiga

Hakan Sukur Instagram
22.10.2023.
u 10:48

Problemi za bivšeg igrača koji je osvojio Kup Uefa i broncu na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, počeli su 2013. godine kada je izašao iz Erdoganove političke stranke.

Proslavljeni bivši turski nogometaš Hakan Sukur danas živi daleko od svoje domovine, nekada je bio idol nacije, a sada se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Bivši napadač Intera i Galatasaraya usprotivio se režimu moćnog predsjednika Tayipa Erdogana koji mu je uništio život i doslovno je propao na dno. 

- Vo­zim taksi za Uber. Da, i pro­da­jem knji­ge po­vre­me­no. Ne­pri­ja­te­lj sam po­gre­šne po­li­ti­ke, ko­ja nas odva­ja od za­pa­d­ne ci­vi­li­za­ci­je. Ti po­li­ti­ča­ri uči­ni­li su puno zlo­či­na i boje se svih onih ko­ji ih pod­sje­ća­ju na te zlo­či­ne - izjavio je Sukur nedavno za čitani njemački dnevnik Bild. 

GALERIJA Danas se na Poljudu igra derbi kola između Hajduka i Osijeka

1/8

Problemi za bivšeg igrača koji je osvojio Kup Uefa i broncu na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, počeli su 2013. godine kada je izašao iz Erdoganove političke stranke. 

- Na trgovinu od moje supruge bacali su kamenje, a djecu su mi maltretirali na ulici. Morao sam otići. A čim sam otišao uhitili su mi oca. U zatvoru je obolio od raka zbog čega su ga pustili, a i majka boluje od raka. Svatko tko ima posla sa mnom ima puno problema u životu - otkrio je Sukur.

VEZANI ČLANCI:

Iako je igrao za niz uglednih klubova poput Galatasaraya, Intera iz Milana, Parme i Blackburna, ostao je bez kompletne imovine.

- Sve sam uložio u Turskoj i zato sam i ostao bez ičega. Nigdje mi nije ništa ostalo. 

Komentara 1

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:40 22.10.2023.

Demokratska Turska. Recimo Njemci vole svakoga kritizirati ali u stvari samo one za koje znaju da se neće puno braniti. Turcima rado idu na godišnji jer je jeftino. Svejedno što se krše sva ljudska prava, sto ratuju u tuđim zemljama i ucjenjuju zapadni svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije