Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK KLUBA

Bilić mora Watford podići iz pepela: 'On ima iskustvo vraćanja klubova u Premier ligu'

storyeditor/2022-02-03/PXL_REU_080122_91391243.jpg
27.09.2022.
u 16:28

U ovoj je sezoni klub uspio zadržati glavne zvijezde poput Ismaile Sarra i Joaoa Pedra pa će Bilić imati s kime raditi.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (54) novi je trener Watforda, potvrdio je to klub na svojim službenim stranicama nakon što je smijenio Roba Edwardsa.

- Vjerujem da je ova promjena u najboljem interesu kluba. Moramo ići prema naprijed, a Bilić je jedan iskusni trener koji ima iskustva u tome da klub promakne u Premier ligu - rekao je vlasnik Watforda Gino Pozzo.

Naš stručnjak s novim je klubom potpisao ugovor na 18 mjeseci, a Watford će voditi već u sljedećoj utakmici protiv Stoke Cityja (nedjelja, 13 sati).

Bilićeva zadaća je jednostavna, on bi trebao engleskog drugoligaša dići iz pepela. Naime, Watford je trenutačno deseti na tablici Championshipa s učinkom od tri pobjede, pet remija i dva poraza, a Bilić bi ga već ove sezone trebao vratiti u Premier ligu iz koje je prošle sezone ispao.

U ovoj je sezoni klub uspio zadržati glavne zvijezde poput Ismaile Sarra i Joaoa Pedra pa će Bilić imati s kime raditi.

Splićanin ima trenerskog iskustva s Otoka jer već je vodio West Ham i West Bromwich Albion s kojim je u sezoni 2019./2020. izborio promociju u Premier ligu.

Posljednji angažman imao je u kineskom Beijing Guoanu, koji je vodio prošle sezone.

U trenerskoj karijeri vodio je još Hajduk, U-21 i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv Moskvu, Beşiktaş i Al-Ittihad. Zanimljivo, u posljednje vrijeme spominjao se kao jedan od kandidata za klupu Hajduka nakon što je smijenjen Valdas Dambrauskas, ali to nije bila opcija. Osim toga, prošlog je mjeseca u intervjuu za Telegraph izjavio da čeka pravu ponudu pa je zbog toga odbio i grčki Olympiakos.

Prava je ponuda očito došla. Watford je engleski klub po njegovoj mjeri, a bit će mu i pravi izazov. Tamo bi mu pomagati trebali njegovi pomoćnici Danilo Butorović i Dean Računica.

Standings provided by SofaScore

>> Pogledajte i video: Branko Strupar za Večernji: Rezultat je odličan, ali treba ostati na zemlji prije SP-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije