Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEXE

Bili smo blizu, ali nije ovo smak svijeta, imamo nove planove

31.08.2020.
u 15:45

– Nismo uspjeli povećati razliku u prvom dijelu drugog poluvremena koja bi nas dovela do ulaska u Final four. Nažalost, kasnije smo napravili početničke pogreške dopuštajući im da se vrate u susret. To se već dogodilo 3 ili 4 puta – istaknuo je Halil Jaganjac.

Rukometaši Nexea bili su korak do plasmana na završni turnir SEHA Gazprom lige koji će se odigrati od 4. do 6. rujna u Zadru. Nakon što su prvu utakmicu s Vardarom u Našicama izgubili s 30:31, hrvatskom doprvaku trebala je pobjeda od dva razlike ili s jednim ako postigne više pogodaka u gostima. Već na poluvremenu (13:13) bilo je jasno da neće biti puno pogodaka pa da Našičanima igra samo pobjeda s dva razlike za prolaz među četiri najbolje momčadi regionalne lige.

Halil Jaganjac preuzeo je svu odgovornost na sebe i posljednjih desetak minuta njegovim pogocima, a postigao ih je ukupno osam, Nexe je došao do 24:20. Do kraja je ostalo još samo pet minuta. Tko zna, možda bi sve bilo gotovo da je Pribetić pogodio mrežu, a ne vratnicu kod 24:21 za Nexe, tri minute prije kraja.

Početničke pogreške

– Nismo uspjeli dodatno povećati razliku u prvom dijelu drugog poluvremena koja bi nas dovela do ulaska u Final four. Nažalost, kasnije smo napravili neke početničke pogreške dopuštajući im da se vrate u susret. To se već dogodilo 3 ili 4 puta i stvarno ne znam što bih rekao – istaknuo je Halil Jaganjac.

Navijači Nexea odmah su se sjetili one lanjske utakmice za ulazak u skupinu EHF kupa protiv Benfice. Nakon plus četiri u Našicama, Nexe je nekoliko minuta prije kraja gubio samo s minus jedan (24:25), ali domaći su napravili seriju od tri pogotka i prošli dalje zbog više pogodaka u gostima. Za Benficu je tada branio Borko Ristovski koji je u međuvremenu prešao u Vardar i još jednom „zapaprio“ Našičanima.

– Sve smo imali pod kontrolom i na kraju ipak nismo prošli dalje. Vardar je još jednom dokazao da se može vratiti iz loših situacija, da je sjajna momčad koja ima ogromno srce i na kraju je nekoliko sitnica odlučilo utakmicu. Osjećam da je i naš nedostatak iskustva igrao ulogu danas. Naravno da smo sad tužni jer smo bili stvarno blizu ulaska u Final Four, ali to nije kraj svijeta. Moramo se držati svojih planova, ovo je tek početak sezone. Europsko natjecanje je još uvijek pred nama, kao i nova SEHA sezona – rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Našičani se, eto, mogu pohvaliti da su pobijedili aktualne prvake Europe i to na njihovu parketu, ali Vardar je taj koji je na kraju slavio ulazak na završni turnir SEHA Gazprom lige gdje će braniti naslov i u polufinalu igrati s PPD Zagrebom.

– Mislim da „plinari“ imaju veliku šansu proći u finale. Nije to tako jak Vardar kao prijašnjih sezona. Imaju iskusne igrače, to nije sporno, ali mislim da PPD Zagreb ima veći izbor kvalitetnijih igrača – rekao je Horvat.

Nije me iznenadio Čupić

Je li vas iznenadio Čupić na desnom vanjskom?

– Nije. Znali smo da će to igrati jer Vujin ne može igrati cijelu utakmicu. Ma izgubili smo prolaz zbog svojih pogrešaka – istaknuo je Horvat.

Našičani su se dvaput testirani na koronavirus, jednom u Našicama, jednom u petak, dan prije utakmice u Skopju.

– Što se tiče zaštitnih mjera, sve je bilo poštivano. Nismo nikamo izlazili iz hotela. Već sam se triput testirao, a kako stvari stoje, bit će još tih testova. Najvažnije je zaštiti sebe i ostale – rekao je Moreno Car, vratar Nexea.

Šteta, neće vas biti u Zadru?

– Ne znam što pametno reći. Po tko zna koji put prokockali smo prednost u završnici. Valjda će nam se to negdje vratiti. Koliko znam, krajem mjeseca čeka nas prvi nastup u Europskoj ligi, a i SEHA Gazprom liga trebala bi krenuti – rekao je Car.

Osvrnuo se Hrvoje Horvat, trener Nexea, i na tri hrvatska predstavnika u kvalifikacijama EHF kupa.

Gorica je donijela plus dva s gostovanja u Rumunjskoj i ima lijepe izglede za prolaz. Dubrava je izgubila s dva razlike protiv Kriensa i to će u uzvratu, na domaćem parketu, biti otvorena utakmica. Spačva će teško nadoknaditi minus sedam u susretu protiv jakog Metalurga – zaključio je Horvat. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije