Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO POSPIŠ

Bez problema bih izazvao Billa Gatesa za milijun dolara

Zlatko Pospiš
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
11.02.2019.
u 15:50

Nedavno je uvedena nova veteranska kategorija – iznad 90 godina. Naš predstavnik u toj kategoriji bit će Pero Kvrgić

Zlatko Pospiš izabran je i treći put zaredom za predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Prvi put izabran je 2011. godine, u trenutku kada je Savez bio u priličnom rasulu, organizacijski i financijski.

Najvažnije su male sredine

– Ovaj mandat bit će drukčiji jer imamo jače pozicije u Svjetskom i Europskom stolnoteniskom savezu. Kandidirat ćemo se za najveća svjetska stolnoteniska natjecanja, a to su svjetska i europska prvenstva. Moramo ići dalje i uhvatiti neki veliki turnir. Druge godine imamo Europsko juniorsko prvenstvo, koje će gradu Zagrebu donijeti 10 milijuna kuna, ali želimo se kandidirati za još veće turnire.

Želja mi je organizirati Svjetsko veteransko prvenstvo. Domaćin tog natjecanja prosječno zaradi oko 50 milijuna eura. Radit će se i dalje na marketingu kako bi Savez došao do novca. Najvažnije su nam male sredine, one stvaraju igrače, a muče se s financijama. Bitno je njima pomoći, zato smo i naručili robote za male klubove – istaknuo je Pospiš.

Nedavno ste potpisali ugovor s Kinom?

– Prvi put u povijesti potpisali smo sporazum s Kinom u kojem se otvaraju mnoge mogućnosti za stolni tenis. Volio bih uspjeti u namjeri da u Hrvatsku dovedemo pet- šest stručnjaka iz Kine, a oni će biti raspoređeni u šest hrvatskih regija. Na taj način možemo učiti od najboljih, a Kina je najbolja u stolnom tenisu. Usko surađujemo sa Zhaoming Huom, kineskim veleposlanikom u Hrvatskoj. Hrvatska je ostala Kini u dobrom sjećanju, kada govorimo o stolnom tenisu.

Dragutin Šurbek i Anton Stipančić bili su jedni od rijetkih svjetskih igrača koji su Kineze redovito pobjeđivali. A jednom prilikom čuo sam da u Kini, kada je riječ o hrvatskim sportašima, znaju samo za Šukera i Šurbeka. Žalosno je što je Šurbek danas puno cjenjeniji u Kini i Aziji nego u Hrvatskoj. Želim da se Sportski dom u Zagrebu zove imenom Dragutina Šurbeka. Pula ima dom Mate Parlova, pa zašto Zagreb ne bi imao dom Dragutina Šurbeka – istaknuo je Pospiš.

Kad će Hrvatska imati novog Dragutina Šurbeka?

Puno nadarene djece

– Teško ćemo ponovo imati takvog igrača. Uvijek radimo na tome, ima puno talentirane djece. Nažalost, stolni tenis je u rijetkim sredinama uspješan, a u mnogim sredinama zapravo ga uopće nema. Osnovne škole nemaju organizirani stolni tenis, djeca se ne bave sportom, a najvažnije je širiti bazu sporta. Istodobno, potrebno je osigurati uvjete za igranje stolnog tenisa na svim hrvatskim otocima.

Stolni tenis je jedan od najljepših sportova, a nakon četrdesete godine i najzdraviji. U stolnom tenisu nema ozljeda, nema bolesti kao u većini ostalih sportova. Evo, nedavno je uvedena nova veteranska kategorija – iznad 90 godina. Naš predstavnik u toj kategoriji bit će Pero Kvrgić, poznati glumac koji ima 92 godine – rekao je Pospiš.

Stolni tenis igra i Bill Gates, osnivač Microsofta.

– Kruži priča da je ponudio milijun dolara onome tko ga pobijedi. Ali, vjerujem da bira suparnike za koje zna da su slabiji od njega. U suprotnom, mnogi bi se već obogatili, pa i ja jer mislim da bih ga uspio pobijediti – zaključio je Zlatko Pospiš.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
17:35 11.02.2019.

Bil da igra protiv ovoga njonje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije