Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST:

Bez ispadanja iz ABA lige ove sezone, doigravanje u srpnju

Zadar - Cibona
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
02.04.2020.
u 23:41

Hrvatski košarkaški savez također je u srijedu odlučio kako prekida sva natjecanja pod svojom ingerencijom te neće biti proglašeni prvaci za ovu sezonu.

Predstavnik Crne Gore u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, Budućnost iz Podgorice u četvrtak je objavio priopćenje u kojemu navodi kako zbog pandemije koronavirusa, koja je prekinula natjecanje kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja, ove sezone iz lige ne bi trebao ispasti niti jedan klub, dok bi se o prvaku moglo odlučivati ili doigravanjem ili na "final fouru" koji bi se igrao u srpnju.

"Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvoplasirane momčadi igraju završnicu ABA lige u srpnju (s publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definirano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se igraju utakmice između prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tablici. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem 'final-foura'. Svjesni smo da klubovi koji ne spadaju među četiri prvoplasirana trebaju smanjiti troškove i raspuste ekipe pa predlažemo da ove godine niti jedan klub ne bude eliminiran. Na taj bi način u sljedećoj sezoni ABA liga imala 14 mjesto 12 klubova jer bi ABA 1 liga automatizmom bila dopunjena s dva kluba iz ABA 2 lige", stoji u priopćenju Budućnosti.

U trenutku prekida natjecanja hrvatski predstavnik Zadar bio je u najslabijoj situaciji i prijetilo mu je ispadanje iz lige, dok je drugi hrvatski predstavnik u ABA ligi Cibona u srijedu zbog situacije s pandemijom koronavirusa otpustila sve članove radne zajednice.

Hrvatski košarkaški savez također je u srijedu odlučio kako prekida sva natjecanja pod svojom ingerencijom te neće biti proglašeni prvaci za ovu sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije