Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Mladosti

Bez Denisa Šefika Budva lako pala na Savi

\'14.11.2010.,bazen na Mladosti, Zagreb - 1. kolo vaterpolske Eurolige, Mladost - Partizan. Igor Hinic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
22.01.2011.
u 19:54

Pavić obranio čak 15 udaraca a Mladost odlična i s igračem više, imala je 80-postotnu realizaciju

U drugom derbiju osmog kola Jadranske vaterpolske lige Mladost je u Zagrebu pobijedila Budvu s 15:10 (3:0, 3:2, 4:2, 5:6). Mladostašima je posao olakšalo nenastupanje prvog Budvina vratara Denisa Šefika. On je s momčadi stigao u Zagreb, ali stisnula su ga leđa pa se nije našao među prijavljenim igračima.

- Odigrali smo u posljednje vrijeme nekoliko teških utakmica a ja sam ipak čovjek u godinama. Nama je puno važnija euroligaška utakmica s Vojvodinom u Novom Sadu, a tamo ću ako treba braniti i potpuno ukočen - malo kroz šalu rekao je 34-godišnji Šefik, od prošle godine reprezentativni vratar Crne Gore. 

Budva je bila i bez Tičića dok je Mladost bila oslabljena za ljevorukog Duju Živkovića kojega muči upala grla. Također još nedovoljno zdrav Vanja Udovičić ipak je zaigrao i postigao tri zanimljiva pogotka.

No, junak Mladostine pobjede bio je vratar Josip Pavić, koji je obranio 15 udaraca. Nemilosrdan prema mladom vrataru gostiju bio je pak kapetan žabaca Igor Hinić, svladavši ga čak četiri puta.

- Sigurno da nam je nenastupanje Šefika olakšalo posao. Kod mladoga se Lazovića ipak vidjela jedna barijera. U završnici sam priliku dao igračima koji manje igraju i malo odmorio reprezentativce jer njih u srijedu očekuju jake utakmice - kazao je trener Mladosti Emil Nikolić. 

Tako je Mladost u posljednjoj četvrtini dopustila gostima da joj se približe i dožive ipak ne toliko uvjerljiv poraz. Valja spomenuti da su Zagrepčani odlično odigrali napad s igračem više, postigavši čak osam pogodaka iz deset napada.

ZAGREB - Plivalište Mladosti. Gledatelja 300. Suci: Franulović (Hrvatska) i Margeta (Slovenija).

MLADOST: Pisk, Vukičević, Perić, Letica, Petković 3 (1), Pavičić 1, Udovičić 3, Brlečić, Karač, Muslim 2, Hinić 4, Buljubašić, Pavić (15 obrana), Lončar 2. Trener Emil Nikolić.

BUDVA: Lazović (7 obrana), Petković, Bašić 1, Danilović, Ljubanović, Pejaković, Pasković 2 (1), Vukčević, Žanetić 1, Trbojević 1, Jokić 1, Brguljan 1 (0), Boyd 3. Trener: Veselin Krivokapić.

Treća osobna pogreška: Jokić (26), Lončar (31), Buljubašić (32).

Isključenje s pravom zamjene: Trbojević (30).

Igrač više: Mladost 10-8, Budva 12-6.

Peterci: Mladost 1-1, Budva 2-1.

Četvrtine: 3:0, 3:2, 4:2, 5:6.

Ostali rezultati: Jug - Primorje 9:9, Koper - Šibenik 11:7, Jadran (HN) - Mornar 13:9, Primorac - Cattaro 9:6, POŠK - Jadran (S) 4:9. Medveščak je bio slobodan.

Poredak: Primorje 22 (iz 8 utakmica), Budva 16 (8), Mladost 15 (7), Primorac 15 (7), Jug 14 (7), Mornar 13 (7)... 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar anton.filic
anton.filic
22:46 22.01.2011.

Mladost doista igra sjajno. Nadam se da će osvojiti još koji trofej a najviše bih volio da se opet okiti europskom krunom. Da pobjegnemo Partizanu i Pro Reccu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije