Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U emisiji Studio

Beusan hvali suce: U 14. kolu je bilo najbolje suđenje ove sezone

Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
30.10.2017.
u 21:17

Igor Pajač iz Zeline sudio je derbi kola između Dinama i Rijeke izvanredno - podvukao je Beusan

Suci su sjajno odradili posao. U 14. kolu HNL-a bilo je najbolje suđenje ove sezone - istaknuo je Mateo Beusan na početku HRT-ove emisije Stadion.

- Igor Pajač iz Zeline sudio je derbi kola između Dinama i Rijeke izvanredno - podvukao je sudački ekspert.

Mateo Beusan ipak je izdvojio četiri detalja iz maksimirskog derbija u kojem je Dinamo pobijedio Rijeke sa 3:1.

U 9. minuti Rijeka je povela pogotkom Acostyja koji je Pajač priznao nakon višeminutnih konzultacija s pomoćnikom. Zaleđa nije bilo, a to je potvrdio i Beusan.

Dinamo - Rijeka
1/22

U 29. minuti Soudani je izveo aut s krivog mjesta, s poprečne umjesto uzdužne crte. Pajač je tražio da se ubacivanje lopte u teren ponovi i bio je u pravu. U nastavku akcije Dinamo je izjednačio. Beusan je objasnio tu situaciju:

- Da je Soudani to namjerno napravio, to bi bilo nesportsko ponašanje, ali njegova je momčad gubila i nije razmišljao gdje se nalazi.

Izdvojio je još dvije situacije...

- U drugoj minuti sudačke nadoknade Sigali je nepropisno srušio Puljića, a u 68. minuti Kvržić je opravdano dobio žuti karton zbog starta na Olmu - rekao je Beusan i dodao:

- Pajač mu je pokazao da je to treći prekršaj u nizu i opravdano je dobio opomenu. 

Sudac iz Zeline imao je dugu pauzu.

- Meni nije jasno da je Pajač imao pauzu od 30 dana, a u međuvremenu je sudio Kup. Neki suci imaju velike pogreške, a sude više utakmica - istaknuo je Beusan.

U utakmici Slavena i Hajduka (0:0) igrači su se teško raspoznavali na terenu, obje momčadi imale su tamne dresove.

- Mogli su biti drugačiji, sigurno ovo otežava suđenje. Jasno je da igrači moraju biti u vidljivo različitim bojama, vratari posebno. No skrećem pozornost da, ako je televiziji sporna boja, pogotovo ako nije sunčano vrijeme, što je ovdje bio slučaj, onda producent televizijskog prijenosa može zatražiti od suca da se promijene dresovi - rekao je Beusan.

Dinamo - Rijeka
1/16

U Gradskom vrtu Osijek je pobijedio Lokomotivu s 3:0, ali utakmica je mogla i drugačije završiti da je sudac Bruno Marić pustio prednost gostima u 52. minuti. Tada još nije bilo pogodaka.

- Sudac je trebao pustiti prednost za Lokomotivu. Da je samo malo pričekao, vidio bi da mu dolazi suigrač - rekao je Beusan.

Poredak: Dinamo 34, Osijek 27, Rijeka i Hajduk po 25, Lokomotiva i Inter po 18, Slaven 14, Cibalia 13, Istra 10. Rudeš 8.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 2

MA
Magnificus
10:57 31.10.2017.

ma naravno da je po beusanu gol koji je rijeka zabila dinamu čist kao suza, to nitko nije ni sumnjao

MA
Magnificus
10:58 31.10.2017.

a što se tiče pajača, da je korektno sudio igrači rijeke trebali su dobiti još bar 2 žuta kartona za grube startove, pogotovo za onaj na olmu pred šesnaestercem rijeke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije