Naslovnica Sport Automoto

Ecclestone iznenadio navijače najavljenim promjenama u formuli 1

Prva utrka sezone će se održati u Albert Parku u Australiji, ali je zakazana za 3. travnja, što znači najkasniji početak sezone još od 1988. kada je VN Brazila održana na isti dan
29. travnja 2015. u 11:52 1 komentara 2301 prikaza
bernie ecclestone
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

FIA bi za sljedeću godinu mogla uvesti izmijenjene termine utrka koje bi sezonu tako učinile kraćom, a s ciljem smanjenja troškova, piše GP1. Prva utrka sezone će se održati u Albert Parku u Australiji, ali je zakazana za 3. travnja, što znači najkasniji početak sezone još od 1988. kada je VN Brazila održana na isti dan.

Iako još nije potvrđeno, FIA želi smanjiti velike "rupe" između utrka kao što je trotjedna pauza između VN Bahreina i VN Španjolske ove godine pa bi se VN Australije i VN Kine 2016. trebale održati jedna za drugom.

O izmijenjenom kalendaru će se raspravljati na sljedećem sastanku Strateške grupe zakazanom za 14. svibnja. Osim toga, razgovarat će se i o budućnosti VN Italije u Monzi za koju je Bernie Ecclestone prije mjesec dana izjavio kako ozbiljno razmišlja o micanju iz kalendara za 2016. godinu.

Sve o formuli 1 čitajte na GP1.

>>Alonso je znao da će se Ferrari poboljšati

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan