Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan za 2016.

Ecclestone iznenadio navijače najavljenim promjenama u formuli 1

bernie ecclestone
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.04.2015.
u 11:52

Prva utrka sezone će se održati u Albert Parku u Australiji, ali je zakazana za 3. travnja, što znači najkasniji početak sezone još od 1988. kada je VN Brazila održana na isti dan

FIA bi za sljedeću godinu mogla uvesti izmijenjene termine utrka koje bi sezonu tako učinile kraćom, a s ciljem smanjenja troškova, piše GP1. Prva utrka sezone će se održati u Albert Parku u Australiji, ali je zakazana za 3. travnja, što znači najkasniji početak sezone još od 1988. kada je VN Brazila održana na isti dan.

Iako još nije potvrđeno, FIA želi smanjiti velike "rupe" između utrka kao što je trotjedna pauza između VN Bahreina i VN Španjolske ove godine pa bi se VN Australije i VN Kine 2016. trebale održati jedna za drugom.

O izmijenjenom kalendaru će se raspravljati na sljedećem sastanku Strateške grupe zakazanom za 14. svibnja. Osim toga, razgovarat će se i o budućnosti VN Italije u Monzi za koju je Bernie Ecclestone prije mjesec dana izjavio kako ozbiljno razmišlja o micanju iz kalendara za 2016. godinu.

Sve o formuli 1 čitajte na GP1.

>>Alonso je znao da će se Ferrari poboljšati

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:17 10.05.2015.

Starog Berniea pere još stariji, dobri Alzie...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije