Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova zlatna lopta

Benzema u emotivnom obraćanju zahvalio idolima te jednom čovjeku: 'On mi je omogućio da ispunim svoj san'

2022 Ballon d'Or
BENOIT TESSIER/REUTERS
17.10.2022.
u 22:42

Briljantni napadač Reala je kao vino, što je stariji - to je sve bolji. Zabio je 44 pogotka u 46 nastupa prošle sezone i tako zaslužio ovu nagradu.

Karim Benzema osvojio je prestižnu nagradu zlatna lopta te u 34. godini postao drugi najstariji dobitnik iza legendarnog Stanleya Matthewsa. 

Zvijezda madridskog Reala je sa 34 godine, 9 mjeseci i 29 dana i dalje iza Stanleyja Matthewsa, legendarnog napadača engleskog Blackpoola i prvog osvajača Zlatne lopte u povijesti, davne 1956. godine. Matthews je imao čak 41 godinu, 10 mjeseci i 17 dana kada je primio trofej. 

- Ovo je veliki ponos i ostvarenje dječačkog sna. S ovim sam odrastao. A onda sam dobio motivaciju. Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zinedinea Zidanea i Ronalda. Nikad nisam spuštao ruke pred snom u mojoj glavi. Istina, bilo je perioda kada nisam bio u reprezentaciji, ali nikada nisam odustajao - rekao je Benzema na pozornici pariškog kazališta Chatelet.

- Bilo je teško, a upravo ova nagrada uvijek me tjerala do krajnjih granica. Zadovoljan sam sa svojim radom i sada sam jako sretan. Hvala mojim suigračima iz Reala i Francuske, hvala mom divnom predsjedniku Perezu koji mi je kao obitelj. Hvala i Lyonovoj akademiji, predsjedniku Aulasu, zahvaljujući njemu ispunio sam svoj san i zaigrao za Real - zaključio je presretni Benzema kojemu je legendarni Zizou predao nagradu.

>> VIDEO: Legenda Austrije hrvatskih korijena prije bitke u Beču: Vastić otkrio zašto nije zaigrao za Hrvatsku

Komentara 3

DU
Deleted user
05:53 18.10.2022.

Možemo mi ne voljeti Benzemu ali je zaslužio ovu nagradu.

AS
ante_slavonac
07:41 18.10.2022.

zaslužio je Benzema ali raduje i podatak da je Luka u top10

PR
prajdali100
22:55 17.10.2022.

Zasluženo ! Bilo je emotivno i lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije