Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA OPSTANAK

Belupo petardom u Koprivnici bacio Zadrane na korak do doigravanja za Prvu ligu

Slaven Belupo pobijedio Zadar 5:1
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/6
11.05.2014.
u 17:10

Utakmica "biti ili ne biti" u borbi za opstanak pripala je Slavenu Belupu koji je pred svojim navijačima s uvjerljivih 5:1 svladao Zadrane.

Utakmica "biti ili ne biti" u borbi za opstanak pripala je Slavenu Belupu koji je pred svojim navijačima s uvjerljivih 5:1 svladao ZadraneScoria nije mogao računati na Gregurinu, a Milin je bio bez Weitzera, Oršulića, Suraća i Hrgovića.

Bolji početak Koprivničanci nisu mogli poželjeti. Slaven je poveo već u 8. minuti. Crepulja je dugom loptom pronašao Ozobića koji značalački prima loptu, ulazi u šesnaesterac i para mrežu Matkovića. Zadrani su mogli izjednačiti samo minutu kasnije. Tadić se našao u odličnoj poziciji, ali predugo je oklijevao pa mu je na kraju blok "stisnuo" Edson.

Slaven je bio nešto bolji, ali i Zadar je pokušavao. U 18. minuti dva "mrtvaca". Prvo za goste sjajnu priliku s nekoliko metara nije iskoristio Šimurina, nakon udarca Banovića, a odmah potom je u nevjerojatnoj poziciji bio Glavina, ali puca kraj gola.

Farmaceuti su povećali vodstvo u 25. minuti. Delić je odlično proigrao Ozobić, čiji udarac prvo blokira Neretljak, ali iz drugog pokušaja bio je neumoljiv. U 28. minuti zbog ozljeda su Crepulju i Vugrinca zamijenili Brlek i Matoš. Sjajan Ozobić u 33. minuti odapeo je iz slobodnjaka s 30-ak metara i pogodio gredu od koje je lopta pala na tlo, ali su suci pokazali da se nastavi igra. Veliko negodovanje domaćih navijača, iako lopta, dojam je, nije prešla gol cliniju. 

Na velikih 3:0 u 42. minuti povisio je Matoš. Maestralan udarac s 25 metara bio je neobranjiv za Matkovića. Neretljak je u sudačkoj nadoknadi nakon kornera pucao glavom, ali preko gola. Bilo je to najbolje poluvrijeme Slavena ove sezone.

Zadrani su u 49. tražili jedanaesterac zbog navodna prekršaja Edsona na Banoviću, ali je Vučemilović, koji je bio na samo nekoliko metara udaljenosti, odmahnuo rukom. Gosti su su nastavku preuzeli inicijativu, ali bez posebnog efekta. U 64. sve je bilo riješeno. Ozobić je proigrao Glavinu kojeg ruši Bilaver. Sudac mu je dao crveni karton, a Delić je bio siguran iz jedanaesterca

Zadar je smanjio na 4:1 u 74. minuti. S 30-ak metara precizan je bio Tadić. Umalo je zabio poslije i Banović, ali brani Picak, koji je u 87. skinuo i Tadiću. Na konačnih 5:1 postavio je Glavina koji je zaobišao Matkovića i pucao u praznu mrežu. Uposlio ga je sjajnom loptom Delić.

>>Zagreb se vratio u prvoligaško društvo
>>Rijeka razbila Lokomotivu, susret prekinut zbog uvreda navijača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije