Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o sp-u, repki, messiju...

Beckham: Messi će biti bolji od Maradone

David Beckham
AFP
07.01.2010.
u 17:32

Engleski 34-godišnji reprezentativac David Beckham dao je intervju za službenu sstranicu Svjetske nogometne federacije (FIFA) u kojem su dominirale teme vezane uz Svjetsko prvenstvo.

Beckham je u srijedu debitirao za AC Milan u svom drugom mandatu na San Siru u prvenstvenoj pobjedi protiv Genoe 5:2. Slavni nogometaš koji je dosad sudjelovao na tri Svjetska prvenstva, a ukupno je za englesku reprezentaciju 13 godina upisao 115 nastupa, odgovorio je na upit što za njega predstavlja sudjelovanje na Mundijalu.

- To je najveće nogometno natjecanje na svijetu, svaki igrač koji je dobio tu priliku za nastup na Svjetskom prvenstvu zna koliko je to poseban događaj. Ja sam imao sreću zaigrati čak tri puta na Svjetskim prvenstvima, a jako se nadam da ću imati priliku participirati i na četvrtom. To je još uvijek neopisiva želja.

Kakve su vaše najranije uspomene vezane uz Svjetsko prvenstvo?

- To su uspomene na Bryana Robsona koji zabija protiv Francuske na Mundijalu u Španjolskoj 1982. godine. Ne samo na njegove golove, već i na njegovu neustrašivost, kakvu je iskazivao na terenu. On je bio moj idol, te sam želio postići sve ono što je i on postigao u svojoj karijeri. Imao sam dovoljno sreće da u tome i uspijem.

Za Svjetska prvenstva vežu vas i loša sjećanja. Mislimo na vaše eliminacije sa završnih turnira od Argentine 1998., Brazila 2002. i Portugala prije četiri godine. Koja vas od njih najviše boli?

- Svaka jednako. Ne mogu vam niti opisati osjećaj koji imate nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva. I u momčadi, kao i u cijeloj naciji, očekivanja su uvijek tako velika, a osjećaj nakon eliminacije tako razočaravajući. Uvijek mi je bilo jednako teško.

Vi ste tri puta igrali na SP i na sva tri izdanja ste bili i strijelac. Postoji li utakmica koju posebno pamtite?

- Na osobnoj razini, to bi bila utakmica na SP-u 2002. godine protiv Argentine, u kojoj sam zabio gol iz penala. Četiri godine ranije, dobio sam crveni karton protiv Argentine, a mi smo ispali na penale. Stoga mi je bilo posebno drago da sam četiri godine poslije postigao pobjednički gol protiv Argentine.

Kada smo već kod Argentinaca, njihov Lionel Messi nedavno je dobio nagradu FIFA-e za najboljeg svjetskog nogometaša prošle godine. Kakav je vaš sud o Messiju?

- Bez dvojbe, on je jedan od njaboljih igrača protiv kojih sam igrao, te, isto tako, jedan od najfinijih koje sam ikada vidio. Za niskog igrača, izrazito je talentiran. Približio se Maradoni po igračkim kvalitetama koliko je to god moguće. Njih dvojica su slični i po strastvenosti u igri. Messi je uspješan nogometaš, ali i odličan momak. Vjerujem da će u budućnosti biti još bolji nogometaš.

Tko će biti ključni igrač Engleske na Svjetskom prvenstvu, i zašto?

- Mi imamo puno ključnih igrača u momčadi: To su Wayne Rooney, Steven Gerrard, Frank Lampard, John Terry, Rio Ferdinand... Zapravo, u našem sastavu igraju redom sve izvanredni igrači u svim linijama. Sretni smo što imamo tako talentiran skupinu igrača – izjavio je, između ostalog, Beckham.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije