Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Bauermann: Nije sramota izgubiti od ovakve Cedevite

'22.11.2011., Dom sportova, Zagreb - Kosarkaska utakmica Eurocupa, Cedevita Zagreb - Bayern Munchen. Dontaye Draper.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
22.11.2011.
u 23:33

U drugom kolu košarkaškog Eurokupa hrvatski je doprvak Cedevita pobijedio Bayern sa 70:64

Kad je već Dinamo tako stradao protiv Reala, kao svojevrsna utjeha zvuči to što je Cedevita pobijedila Bayern. Dakako, govorimo o košarkaškoj sekciji slavnog nogometnog kluba, novom njemačkom prvoligašu i novom članu visokog europskog razreda.

Cedevitaši su rudarski došli do prve pobjede u Eurokupu (80:74) i sada imaju omjer 1-1. Nakon što su nadjačali momčad od pet Amerikanaca i četiri njemačka reprezentativca (Benzing 9, Jagla 7, Hamann 7, Schwethelm 2 koša), trener pobjedničkog sastava Dražen Anzulović ustvrdio je:

- Kad odigraš ovako kao mi večeras i pobijediš moraš biti presretan. Od svega postignutog, najbolja su prva dva boda. U prvom smo poluvremenu igrali katastrofalno, a u drugom smo ipak nešto pokazali. No, nisam siguran da je ova momčad spremna u 48 sati igrati dvije utakmice. Pokušali smo pomaknuti Krku na subotu, ali i Bayern na srijedu, ali nismo uspjeli.

Cedevitaši su slavili jer je Dontaye Draper odigrao liderski (15 koševa, 4 asistencije), a Marino Baždarić kapetanski (11 koševa, 3 osvojene lopte). Warren je, uz 5 izgubljenih lopti, zabio 10 koševa, Opačak je dodao 8, centri Bilan, Smodiš i Owens po 6, Vukušić 5, a Car 3.

- Cedevita je sjajan tim i nije sramota od njih izgubiti u ovako fajterskoj utakmici - kazao je gostujući trener Dirk Bauermann, inače dugogodišnji njemački izbornik.

Bauerman nije htio govoriti o svojoj želji da klub dovede ponajboljeg svjetskog košarkaša Dirka Nowitzkog.

- Puno puta su me to pitali, no ja uvijek kažem da pričam samo o igračima koje imam u sastavu. Bilo bi nepošteno prema njima sada razglabati o Nowitzkom.

Poput Barce i Reala, sada i Bayern ima svoju košarkašku sekciju. No, u Bavarskoj to rade drugačije nego u Barceloni i Madridu,

- Mi jesmo isti klub no u našem slučaju nogometni klub ne financira košarkaški. Mi sami moramo naći sponzore - objasnio je Bauermann.

Bayern je domaćinu stvarao probleme svojom neuobičajenom konfiguracijom petorke. Bilo je trenutaka kada je na petici igrao igrač od samo dva metra (Troutman, 18 koševa), a van su se izvlačili igrači od 213 (Jagla) i 208 centimetara (Benzing).

- Nije naš sustav igre pao, nego su bile slabe reakcije naših igrača na njihove postavke - tvrdi Anzulović.

Zulu raduje što se glavne poluge vanjske igre Draper i Baždarić dižu. Baždarić je smirivao situaciju kada bi Warren počeo donositi loše odluke, a Didi je ponovo bio pravi dirigent igre.

- Posljednih mjesec dana s Draperom sam jako zadovoljan. Nama nije problem kada on, kao u nedjelju s Krkom, završi utakmicu bez ubačenog koša, ali sa puno asistencija i razigranim suigračima - ističe Anzulović.

Nakon što je ruski Spartak u Trevisu pobijedio Benetton (87:78) stanje na tablici skupine G je sada ovakvo: Spartak 2-0, Bayern 1-1, Cedevita 1-1, Benetton

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
08:13 23.11.2011.

Nema uigranih akcija, za situacije kad ne ide šut. Primjetan je slab rad s centrima. Teška pobjeda protiv limitirane ekipe u kojoj samo dva igrača liče na košarkaše. Ostali su samo atletičari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije