Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispali iz EL-a

Barcelona u europskoj krizi, Pique: Ovo je bila je*ena propast

Manchester United v FC Barcelona - UEFA Europa League - Round of 32 - 2nd Leg - Old Trafford
Foto: Andrew Yates
1/3
24.02.2023.
u 10:28

Barcelona u Europi zadnjih par godina nema rezultata

Barcelonini igrači i navijači imali su još jednu neprospavanu noć. Naime, Manchester United izbacio ih je iz Europske lige u šesnaestini finala nakon preokreta i slavlja s ukupnih 4:3. 

Katalonci su se nakon Lige prvaka oprostili i od Europske lige, a nakon ispadanja trener Xavi priznao je da im je gol za izjednačenje napravio veliku štetu. 

- Prvo poluvrijeme odigrali smo jako dobro, ali izjednačenje nas je dotuklo. Još jedno veliko razočaranje za nas. Šteta - rekao je pa dodao: 

- United je bio fizički jak, ali to je Europa i odlučili su sitni detalji. Mislim da smo bili bolji nego prošle sezone, igrali smo protiv jakih suparnika, ali nismo bili na visini zadatka. 

Legendarni bivši igrač Barcelone i španjolske reprezentacije Gerard Pique bio je ljut nakon poraza Katalonca te baš ni nije birao riječi. 

- Ovo je bila je*ena propast. 

Barcelona sljedeću utakmicu igra u nedjelju protiv Almerije s početkom u 18.30 sati.  Ove godina osvojila je trofej Superkupa nakon što je pobijedila Real Madrid, a trenutačno je i vodeća momčad domaće lige s 59 bodova.

No, kada su europska natjecanja u pitanju, Barca kao da nije na razini. Mnogi se pitaju u kojem je trenutku sve krenulo po zlu? No, kada se pogleda nekoliko godina unazad, takvih je trenutaka bilo mnogo: kada je krenula korona, krenula su i nezadovoljstva igrača, posebice Lionela Messija.

Nakon toga je s dužnosti odstupio i predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Barcelonu je tresla i kriza popraćena prijetnjama i kada se upuštala u avanturu kontroverzne Superlige. A problemi su nastali kada je s Nou Campa otišao Messi.

Ne treba se ni spominjati da je 2021. Barca ispala iz Lige prvaka i to tada prvi put nakon sezone 2000/01. nije prošla skupinu. Sada se oprostila i od Europske lige u kojoj je i prošle sezone bila zaustavljena u četvrtfinalu.

Je li ova europska kriza splet nesretnih okolnosti, krivih odluka ili nečega trećeg, to samo oni znaju. Jedno je sigurno, katalonskom klubu potrebna je svojevrsna renesansa. Xavi je trebao preporoditi Barcelonu, ali ne ide to preko noći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije