Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHODI

Barcelona najviše zarađuje, čak 959 milijuna dolara u sezoni

Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
16.01.2020.
u 07:59

Nije Barcelona samo pretekla kraljeve već ih je premašila za 95,3 milijuna dolara, što je najveća razlika između prvog i drugog u povijesti financijske nogometne lige

Konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte objavila je 23. izdanje svoje Financijske nogometne lige, točnije, izdanje za sezonu 2018./2019., a prema njemu je prvi put u povijesti Barcelona na prvom mjestu po prihodima.

Katalonski gigant s prihodima od 959 milijuna dolara ujedno je prvi klub u povijesti koji je premašio prihode od 900 milijuna dolara u jednoj sezoni. Barcelona je odličnim poslovanjem pretekla najvećeg domaćeg rivala, Real Madrid, koji je pao s prvog na drugo mjesto.

Barcelona
1/6

Nije Barcelona samo pretekla kraljeve već ih je premašila za 95,3 milijuna dolara, što je najveća razlika između prvog i drugog u povijesti financijske nogometne lige. Taj golemi skok mogu pripisati promjeni pristupa poslovanju, to jest internom rješavanju pitanja korištenja njihovih licencija.

– Primjer Barce jasno pokazuje način na koji se klub može prilagoditi promjenjivim tržišnim uvjetima, smanjiti oslanjanje na prihode od TV prava i usredotočiti se na kontrolirano povećanje svojih prihoda. Klub je ostvario više od 437,6 milijuna dolara u prihodima od komercijalnog poslovanja, što je više od ukupnog prihoda kluba na 12. mjestu u ovogodišnjoj financijskoj ligi – ističe Dan Jones, Deloitteov stručnjak.

Iza dva člana El Clasica se, očekivano, našao Manchester United (811 milijuna dolara prihoda) koji je još uvijek pri vrhu zbog svojeg komercijalnog dosega unatoč slabijim rezultatima posljednjih godina.

No, iduće bi godine, tvrde iz Deloittea, mogli drastično pasti zbog nesudjelovanja u Ligi prvaka, koja znatno utječe na konačne brojke. Valja dodati da su među dvadeset najvećih profitera samo klubovi iz liga petice, a najviše ih ima iz engleske lige – čak osam.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije