Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judo

Barbara Matić brončana u Jekaterinburgu

Barbara Matić
Foto: Vecernji.hr
18.03.2018.
u 18:00

Nakon što je propustila "grand prix" u Maroku, gdje je medalju osvojila Ivana Šutalo, Matić je nastavila medaljaški niz u Jekaterinburgu.

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastavila je niz medalja na najjačim svjetskim turnirima, Na "grand slamu" u Jekaterinburgu osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

Nakon što je propustila "grand prix" u Maroku, gdje je medalju osvojila Ivana Šutalo, Matić je nastavila medaljaški niz u Jekaterinburgu. Ona je bila druga nositeljica, ali ju je u prvom nastupu iznenadila domaća predstavnica Kirejeva. Brzi prvi wazari uveo ju je u bespotrebnu nervozu, a zatim i drugo bacanje Ruskinje za odlazak hrvatske predstavnice u repasaž. Tamo je Ruskinju Malcevu natjerala na tri kazne, a zatim se u borbi za broncu pojavila prava Barbara.

"Upravo tako, protiv jake Mađarice Gercsak bila je to Barbara koju znamo i rekao bih glatko ipponom uzela medalju", prokomentirao je trener Vladimir Preradović, koji je unatoč činjenici da je naša judašica bila druga nositeljica u svojoj kategoriji, pozitivno zaključio:

"Ovo je treća medalja u nizu. Samo neka se tako nastavi".

U Rusiji su nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je u prvom kolu ipponom svladao Armenca Hačatrjana, a zatim izgubio zbog tri kazne od domaćeg predstavnika Kabahirova. Zlatko Kumrić izgubio je u prvom kolu ipponom od Estonca Minaskina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije