Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Banić i Markota bolji od Repeše, Kusa i Nicevića

Marko Banić
AFP
26.01.2010.
u 23:05

Dvoboj s čak petoricom hrvatskih sudionika u prvom kolu drugog kruga košarkaškog Eurokupa otišao je na stranu španjolskog Bilbaa koji je u gostima svladao Benetton sa 76:69.

Nakon što je izgubio od Milana u debiju na klupi Benettona u talijanskom prvenstvu, bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša sada je porazom startao i u europskom natjecanju. Bilbao je tako nastavio pobjednički niz u Eurokupu, nakon što je slavio u svih šest utakmica prvoga kruga.

Do pobjede u Trevisu predvodio ga je Janis Blums s 22 poena. Odmah do njega u baskijskom je sastavu bio Marko Banić s 13 koševa (šut iz igre 4-5) i sedam skokova za 20 minuta. Damir Markota je dobio samo dvije minute u kojima je ostao bez učinka.

U Repešinom je sastavu s 18 poena najbolji bio Gary Neal (18 poena), bosansko-hercegovački košarkaš Jasmin Hukić je dodao 13, a hrvatski se igrači nisu istaknuli. Sandro Nicević je ubilježio pet poena i isto toliko skokova, dok je Davor Kus postigao samo dva poena iz slobodnih bacanja.

Poraz je doživio i drugi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija. Njegova je Valencia izgubila kod kuće od Hapoela iz Jeruzalema 79:75 iako je u zadnju četvrtinu ušla s devet koševa viška.

Jurica Golemac je u pobjedi Albe kod Le Mansa (68:63) sudjelovao sa šest poena, te po tri skoka i asistencije.

Eurokup, drugi krug, 1. kolo:

Skupina I

Le Mans – Alba Berlin 63-68

Joventut – Aris 74:72  

Skupina J

Galatasaray – UNIKS Kazan 79:85

Valencia – Hapoel Jeruzalem 75:79  

Skupina K

Panellinios – Brose Baskets 70:62

Benetton – Bilbao Basket 69:76  

Skupina L

Gran Canaria – Türk Telekom

CEZ Nymburk – Crvena zvezda 60-65

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije