Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANNHEIM Hrvatski rukometaši drugi krug natjecanja u skupini M II počeli pobjedom nad Danskom 28:26

Balić srušio Dance

ruk-bala-txt.jpg
import
25.01.2007.
u 00:22

Tako je uvijek kad naši rukometaši igraju s danskima, uvijek velika borba, pravi rukometni rat, uvijek i drama u završnici.
Uvijek utakmice za one s dobrim živcima. Ponovilo se i da u utakmicama koje ne odlučuju izravno o medalji Hrvati pobjeđuju, u srijedu je bilo 28:26 (15:12).

Vorijeva točka na i
Donijelo je to Červarovu društvu dva nova boda, nastavio se uspješan niz, upisana je četvrta pobjeda. Prvi put na ovom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj izostao je ugođaj da naši igraju na svom igralištu, bučni i brojniji Danci uspjeli su u navijanju parirati našima. No, bez obzira na to pakleni su nastavili svojim putem, nakon uzbudljive završnice s parketa su otišli nasmijani. Pet minuta prije kraja Danci su izjednačili, a zatim stalno puhali u vrat našima tražeći bod.
Uveli su u svom zadnjem napadu i igrača umjesto vratara, odigrali akciju za Boesena koji je promašio. U kontri, Vori je stavio točku na "i". - Sve smo učinili, nismo jedino mogli zaustaviti Balića. On je, jednostavno nezaustavljiv, on je čudo od igrača - tužno je priznao danski izbornik Ulrik Wilbek.  
Da, Ivano Balić srušio je sve danske taktike, prolazio je kroz sve obrambene utvrde snažnih i borbenih Danaca nižući pogotke i dodavanja. Devet pogodaka i pet asistencija. Tako igra najbolji igrač svijeta. Kad god se činilo da nam voda ulazi u uši, pojavio bi se Ivano i svojim majstorstvom omogućio da se ne gube živci.

Odličan Jerković
Uz Balića, sve čestitke i Draganu Jerkoviću. U njegovim je rukama ostalo 15 danskih udaraca, neki su bili ključni kad se krojio pobjednik. Metkovac iznimno brzih refleksa svakako je drugi junak ove pobjede i promovirao se u vratara broj jedan u ovom trenutku kad se u rukometnom svijetu o našim vratarima dosta priča. Jerković nudi optimizam, nudi momčadi i nužnu sigurnost.  
Igor Vori nakon tri utakmice bio je jedini igrač na SP-u sa stopostotnim učinkom: 15 udaraca, 15 pogodaka. Prvi promašaj imao je u - posljednjoj minuti. Na sreću,  Danci promašaj nepogrješivog nisu uspjeli naplatiti.  Vori je promašio jednom, Blaženko Lacković čak sedam puta. Lac nikako da pronađe udarac, Hvidt mu je hvatao i "žive" lopte.
Červar ga još čeka, zagonetka je zašto topnik iz Novog Marofa ne može do pogodaka. Promašaji nose nervozu, no važno je što su suigrači uz Blaženka, hrabre ga.
A kad i Lackoviću krene, Baliću i Metličiću bit će lakše. Da, treba i to reći, Metličić je u srijedu bio junak broj tri.


HRVATSKA - DANSKA 28:26

HRVATSKA: Jerković, Alilović, Kaleb 1, Balić 9, Lacković 1, Zrnić 2 (1), Vori 1, Džomba 4 (4), Vuković, Špoljarić, Metličić 5, Vukić 3, Valčić, Anušić 1
DANSKA: Hvidt, Boesen 7, Leegaard 4, L.Jorgensen, Jensen 1, Rasmusen 2, Christiansen 2, Spellerberg, Knudsen 3, Styger 3, Madsen 2, Henriksen, Boldsen, Jacobsen 2

SEDMERCI: Hrvatska 5 (4), Danska -
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Danska 2 minute


Ostali rezultati

Skupina M1:
Tunis - Island 30:36 (19:16)
Slovenija - Njemačka 29:35 (14:17)
Francuska - Poljska 31:22 (11:12)

Skupina M2:
Španjolska - Rusija 33:29 (17:15)
Mađarska - Češka 28:25 (17:10)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije