Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CO Zagreb u Areni domaćin Kopenhagenu

Balić protiv islandskog ekonomista Atlasona

balić
Sanjin Strukić/24 sata
13.02.2010.
u 09:11

U prvoj utakmici u Kopenhagenu zagrebaši su vodili sa šest golova, a na kraju su, uz dosta sreće, pobijedili s 29:28 u dramatičnoj završnici.

Zagrebačka Arena u subotu će opet otvoriti vrata rukometašima, do sada jedinim sportašima koji su u nju kročili. Hrvatski prvak Croatia osiguranje u 7. kolu skupine C Lige prvaka u 18 sati (HTV 2) ugostit će Kopenhagen u utrci koju želi okončati na drugome mjestu.

Skandinavija u malom

Da bi došli u prigodu za tu borbu zagrebaši danas moraju svladati čvrstu dansku momčad koja je skandinavska reprezentacija u malom. Uz danskog reprezentativca Hvidta, tu su i norveški reprezentativci Ege, Mamelund i Koren te bivši članovi švedske vrste Lindahl, Boquist i Atterhäll. I nova zvijezda s Europskog prvenstva, 26-godišnji Arnor Atlason. Islandski vanjski pucač olimpijskom srebru iz Pekinga u Austriji je dodao broncu. Atlasonov bljesak pratile su i brojke: najbolji je asistent EP-a s 27 dodavanja, s 39 golova (66 udaraca, 59 posto uspješnosti, prosjek od 4,9 pogodaka po utakmici) četvrti je na listi strijelaca, a na popisu igrača kad se zbroje pogoci i asistencije je drugi.

U prvoj utakmici u Farulu, u kojoj su zagrebaši u dramatičnoj završnici nakon lijepog vodstva izborili tek minimalnu (29:28) pobjedu, Atlason je postigao samo dva pogotka (tada su prvi strijelci bili Atterhäll s 12 i Lazarov s 9 golova), no danas na njega treba dobro pripaziti.

Predstavljanje Gala

Prošle godine zagrebašima je Valentinovo zagorčao Chambery, ove u nastavak sezone ulaze na krilima srebrne medalje osvojene u Beču. Premda nije dobio službenu nagradu, Ivano Balić ipak je bio najbolji igrač Europskog prvenstva, dovukao je pomlađene Červarove kauboje do druge stube na postolju. I danas treba biti glavni adut zagrebaša, vođa momčadi u kojoj će se predstaviti Mađar Gyla Gal umjesto kažnjenog Lokea. Balićeva zvijezda sjaji sedmu godinu, u nadmetanje će protiv islandskog studenta ekonomije koji želi u to zviježđe, koji se na putu prema vrhu školovao i u Magdeburgu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije