Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA SPORTAŠICA

'Baka je umrla, a nismo se mogli oprostiti zbog karantene. Pokopali smo je u tišini'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
25.03.2020.
u 06:59

– Da, umrla mi je baka. Kako je bila jako bolesna, smjestili smo je u dom - kaže Senna Ušić Jogunica

Senna Ušić Jogunica, bivša hrvatska odbojkaška reprezentativka, igrajući u Japanu nekako se navikla na učestale potrese. Opet, ovaj zagrebački joj je možda bio najgori. Ne zbog nje, već zbog 16-mjesečnog sina.

– Prvi put sam imala osjećaj da ću se onesvijestiti od straha. Čim je počelo, svi smo se sklonili ispod štoka od vratiju. Tako sam navikla – rekla je Senna.

U Japanu je živjela na otoku Tondo.

– Naravno da mi nitko nije rekao da je to vulkanski otok i da su tu potresi uobičajeni. Jasno mi je da nisu htjeli reći jer im onda nitko od strankinja ne bi došao. Živeći u Japanu, bila sam svjedok dvadeset potresa. U redu, to su sve bili potresi jačine 3, tako da nisu bili razorni. Ali, ako živite u montažnoj kući kao ja, onda možete misliti kako je to ljuljalo. Osjećaj je bio kao da sam u kartonskoj kutiji koja će se svaki trenutak raspasti – istaknula je Senna.

Najgori potres preživjela je 2009. godine kada je igrala u Italiji.

– Bila sam mlada, živjela sam sama u stanu u Ceseni. Potres jačine sedam po Richteru došao je u jutarnjim satima i trajao je dvije minute. Bilo je nestvarno, mislila sam da je kraj. Odmah sam stala ispod štoka i tako čekala dvije minute. Najgore od svega što i danas čujem tu tutnjavu. Mislim da mi ona nikad neće izaći iz glave. I sad isti taj zvuk doživim u Zagrebu – istaknula je Senna.

Korona, potres, no to nije sva tragedija koja je zadesila obitelj Ušić.

– Da, umrla mi je baka. Kako je bila jako bolesna, smjestili smo je u dom. Ondje je umrla i nije se uspjela oprostiti od nas jer deset dana nitko nije mogao do nje zbog karantene. Pokopali smo je u tišini – istaknula je.

Kako su vam sestre i brat?

– Simona je na Islandu, ondje radi u jednom hotelu i kaže da turisti još uvijek dolaze, Marija je u Parizu gdje nije dobra situacija, Ana i David su u Zagrebu.

Hoće li vaš hostel u Novalji poslovati ove sezone?

– Ne opterećujem se, ako proradi, bit će to u srpnju ili kolovozu i to će biti last minute turizam – zaključila je Senna. 

Ključne riječi

Komentara 3

HS
highlander.supreme
07:41 25.03.2020.

wow cool...stock photo vam je mrak...jel sad otvarate slasticarnicu po uzoru na na onu u Mem-phisu in D Ju es Ej?

OL
Oldmarinero
11:33 25.03.2020.

Nema druge nego idi za bakom i lijepo se oprosti.

DU
Deleted user
07:59 25.03.2020.

Da li je to sretan smješak što je baka umrla?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije