Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Bad Blue Boysi, primjer kako čovjeku biti čovjek

BBB bolnica Dubrava
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
24.03.2020.
u 07:00

Premještaju bolnice, raščišćavaju ruševine, starcima nose lijekove i hranu, i uvijek su brži od svih...

Fotografije rodilja iz Petrove kako nakon potresa na hladnoći zajedno sa svojim bebama stoje na ulici obišle su svijet, a tim rodiljama među prvima su u pomoć priskočili Bad Blue Boysi. Zbog upaljenih baklji na tribinama, zbog tučnjava na autocestama, zbog drukčijih, nekima neshvatljivih ideala navijače se često karakterizira kao jako problematične, no ako su nam ti momci najveći problem društva, onda imamo najuređeniju zemlju na svijetu. A nemamo je.

Bad Blue Boysi su protekla dva dana pokazali da njihove ideale, hrabrost i srce treba poštovati i cijeniti, jer prvo su pomogli u premještanju Petrove, potom su nastavili pomagati bolnici u Dubravi, a onda su po noći premještali i bolnički odjel na Jordanovcu. A tijekom dana mnogi od njih čistili su Zagreb od ruševina izazvanih potresom. No, nije to sve.

- Prije nekoliko dana smo zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa pokrenuli akciju Plavo srce u sklopu koje pomažemo starijima, nemoćnim i kronično bolesnim sugrađanima, donosimo im hranu i lijekove kako se ne bi morali izlagati koronavirusu. A mnogi od nas su se stavili na raspolaganje Civilnoj zaštiti – rekli su nam Bad Blue Boysi, te objasnili zašto tako brzo djeluju:

- Imamo grupu na mobitelima, čim se nešto dogodi krećemo u pomoć. Pred Jordanovac nas je u pola sata stiglo 500-tinjak, ali su nas ostavili samo 100, više im nije trebalo.

Koliko god pojedinci misle da su navijači zlo, baš ti isti navijači u najtežim trenucima iznova dokazuju svoju lojalnost državi i pružaju pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ti "zločesti plavi dečki", ali i ostale navijače skupine poput Torcide, Armade, Kohorte..., prvi su krenuli braniti zemlju od agresije 1991. godine, prvi su počeli graditi zaštitne ograde od poplave, prvi su pomagali gasiti požare u Dalmaciji, a sada i premještati bolnice i raščišćavati ruševine. I zato, kada drugi put krenete generalizirati i sve navijače proglašavati huliganima, sjetite se tih slika, sjetite se da su ti "huligani" svima nama pokazali kako čovjeku biti čovjek. Bili su bolje organizirani od raznih udruga, filozofa, pametnjakovića na državnim jaslama koji često te navijače nepotrebno kritiziraju.

- To smo mi, voljeli nas ili ne, ne radimo to zbog drugih nego upravo zbog naših ideala, i dalje ćemo braniti boje grada i svoj klub na naš način koliko god mnogima to bilo nejasno, isto tako ćemo u svakoj krizi biti prvi kad treba pomoći, opet, koliko god to nekima bilo nejasno - rekao nam je jedan Bad Blue Boys.

Bravo dečki, vi ste ponos našeg Zagreba grada.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
maki
07:21 24.03.2020.

Svaka čast svim navijačkim skupinama , a i ostalim građanima koji pomažu kad je najteže . Zanimljivo mi je da nigdje nisam vidio da naša zlatna mladež HDZ/SDP pomaze , nisam vidio da silne udruge koje inače sisaju proračun pomažu niti da su se igdje istaknuli u ovoj kritičnoj situaciji.

SE
sedam
07:54 24.03.2020.

Hvala Boysi, pokazujete da ste vi i svi ostali mladi koji pomažu ,"dinamo mašina" ove zemlje. Tako se koriste mišići. Bravo.

CV
cvorak
22:22 24.03.2020.

maki,toliko si u pravu da ti se divim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije