Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naše zlatno koplje

Atletika nakon Bolta? Sara: Doći će nove zvijezde

Sara Kolak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
18.07.2017.
u 16:14

Bez trenera, koji je za mene i prijatelj i drugi otac ne bih dogurala nikamo. Nije lako raditi sa mnom, simpatično je dometnula Sara Kolak.

Još samo medalja sa Svjetskog prvenstva nedostaje u Sarinoj kolekciji odličja svih najvećih atletskih natjecanja. Prošlog je vikenda na Europskom prvenstvu u poljskom gradu Bydgoszczu imala dva najdalja hica natjecanja, a pobjedu joj je donio let koplja u drugoj seriji do 65,12 metara. Sve te medalje, trud i rad Saru su stavile na sedmo mjesto liste najboljih svjetskih atletičarki.

– Sara je odradila očekivani korak. Sada je došla na razinu na kojoj se uvijek može boriti za medalje. Prošle godine poslije Rija rekao sam da će trebati dvije godine da se naviknemo na to, ali Sara ide svojim putem i to je odradila u prvoj sezoni – rekao je njezin trener Andrej Hanšek po povratku iz Poljske.

Najboljih 14 dana u životu

– Zadnja dva tjedna bili su mi najboljih 14 dana u životu, najbolja natjecanja i najbolje serije – vrlo emotivno istaknula je Sara Kolak jučer i nastavila:

– U Švicarskoj sam imala najbolju seriju ikad. Hitac koji su svi komentirali bio je fenomenalan, ali vidjela sam da nije tehnički ispravan – povukla sam rep. Drugi dan smo krenuli u London gdje sam ponovila rezultat i bila oduševljena da sam ostala na toj razini. A ovo Europsko prvenstvo do 23 godine za mene je jedno od najtežih natjecanja koje sam do sada imala. Uloga favorita, očekivanja, velika želja, ali drago mi je da sam ostala fokusirana na sebe, što je dalo odličan rezultat.

Andrej Hajnšek odlučio je idućih dvadeset dana do Svjetskog prvenstva u Londonu iskoristiti kako bi radio na Sarinoj tehnici jer još uvijek nije sasvim zadovoljan hicima. Dvoboj s Barbarom Špotakovom nije tako brzo očekivao, ali smatra da je dobar za koplje.

– Nije zanimljivo ako samo jedna stalno dominira. To sad privlači ljude koji se pitaju koja će sad biti bolja, a to je dobro i za Barbaru i za Saru – rekao je Hanšek.

Na pitanje tko je Sari još prijetnja u Londonu trener je odgovorio kako je ona sama sebi najveća prijetnja.

– Sara treba odraditi tehnički dobar hitac i onda ćemo vidjeti – objasnio je Hanšek.

Prijatelj, drugi otac, trener...

Kao i svaka stvar u životu, sport se mijenja dolaskom novih generacija. Na pitanje o odlasku Usaina Bolta, Kolak je odgovorila kako je teško reći tko će ga naslijediti.

– Atletika će puno izgubiti njegovim odlaskom, ali opet će iskočiti netko novi, netko tko će biti zanimljiv. Okretat će se discipline, ima jako dobrih rezultata. Svi se mi jako trudimo, ali različito se gleda na discipline. Svi mi imamo ono nešto zbog čega smo danas to što jesmo. Ja se ne gledam u tom smjeru. Ja samo želim bacati, trenirati i biti zdrava, a te stvari dolaze poslije s rezultatom – skromno je rekla Sara.

Za nju je Rio bio početak nečeg novog i olimpijsko zlato motivira ju za dalje. Osim većeg samopouzdanja, olimpijska medalja nije donijela previše promjena u Sarin život. Živi u istoj kući, trenira gdje je trenirala i prije. Samo je intenzivniji rad zbližio njezinu i trenerovu obitelj.

– Ja bez tog čovjeka ne bih dogurala nikamo. Nije lako raditi sa mnom, ali imam prijatelja, tatu broj dva i imam trenera – rekla je Sara komentirajući da je teška jer baš kao i svi ostali i ona ima svoje mušice i ponekad loš dan. Hanšek je našao formulu i za to.

Komentara 1

HH
hrvoje.horvatinic
08:37 12.09.2017.

Veća zvijezda od Bolta je Van Niekerk, srušio je svjetski rekord na 400 m u finalu OI u Rio 2016. Bolt je 4 godine mlađi od Gatlina i odustaje? Gatlin je bio uhvaćen u dopingu, neki Jamajčani također, a Bolt se možda maknuo dok je vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije