Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVE UTAKMICE

Luda večer u Europskoj ligi! Ovo se još nikad nije dogodilo

Marseille - RB Salzburg
Foto: Reuters
1/15
Autori: Hina, Marko Pavić
12.04.2018.
u 22:58

Odlične utakmice gledali smo u Europskoj ligi, a posebno je atraktivna bila ona između Marseilla i Leipzga (5:2)

Arsenal, Marseille, Salzburg i Atletico Madrid polufinalisti su ovogodišnje Europske lige.

Bila je to luda noć u Europskoj ligi u kojoj je Marseille protiv Leipziga nadoknadio 0:1 iz prve utakmice i slavio s 5:2. Nijemci su već u drugoj minuti stigli do vodstva, ali je Marseille do devete minute vodio 2:1. Još nikad u Europskoj ligi nije se dogodilo da su ovako brzo pala tri pogotka.

U Salzburgu se dogodio nevjerojatan preokret u nešto više od tri minute tijekom kojih su domaćini postigli tri pogotka i ukupni zaostatak od dva gola pretvorili u prolazak. Gosti iz Rima su na uzvrat donijeli prednost od 4:2, a kada je Immobile (55) početkom drugog poluvremena doveo Lazio u vodstvo i u Salzburgu činilo se kako je pitanje putnika u polufinale riješeno. No, već u sljedećoj minuti Dabour (56) je izjednačio na 1:1, da bi Salzburg s tri gola u razdoblju od 72. do 76. minute kreirao veliki preokret, a strijelci su bili Haidara (72), Hwang (74) i Lainer (76). Takvim raspletom Salzburg je prošao dalje s ukupnih 6:5.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je čitavu utakmicu za Salzburg, dok je Marin Pongračić ostao na klupi austrijskog predstavnika.

U Lisabonu je Atletico branio prednost od 2:0 iz prve utakmice te je u tome na kraju i uspio jer je domaći Sporting uspio postići samo jedan gol. Mrežu gostiju uspio je zatresti samo Montero.

Šime Vrsaljko odigrao je drugo poluvrijeme za Atletico, dok Josip Mišić nije konkurirao za nastup u sastavu Sportinga.

CSKA je u Moskvi imao gotovo nemoguć zadatak nadoknaditi 1:4 poraz iz prve utakmice protiv Arsenala u Londonu. No, ruski je sastav postigao prva dva gola na utakmici preko Čalova (39) i Nababkina (50) i tako stigao na jedan gol od prolaska. Međutim, Arsenal je golom Welbecka (75) osigurao mirniju završnicu, da bi Ramsey (90+2) u sudačkoj nadoknadi izjednačio na 2:2 spasio topnike poraza u Moskvi.

Kristijan Bistrović igrao je do 72. minute za CSKA.

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se u petak, dok je finale na rasporedu 16. svibnja u Lyonu.

Europska liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

CSKA - Arsenal 2:2 (1:4, prva utakmica)
Marseille - Leipzig 5:2 (0:1)
Salzburg - Lazio 4:1 (2:4)
Sporting - Atletico Madrid 1:0 (0:2)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije