Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na Otoku

Arsenal izgubio, Spursi i Redsi režiraju rasplet

'Tottenham\'s Croatian player Luka Modric in action during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Blackburn Rovers at White Hart Lane in London, England on March 13, 2
'IAN KINGTON'
18.04.2010.
u 16:10

Luka Modrić bio je jedan od najboljih igrača Tottenhama u pobjedi protiv Chelseaja. Sky Sports ocijenio ga je osmicom (u Timesu 7), kao i vratara Gomesa, a Dawson i Bale dobili su devetke.

Arsenal (Eduardo nije bio ni na klupi) je iznenađujuće izgubio kod Wigana (3:2) nakon što je vodio s 2:0 do 80. minute, pa su u utrci za engleski naslov definitivno ostali samo Chelsea (77 bodova) i Manchester U. (76).

Imali su "topnici" sve u svojim rukama na Fratton Parku na kojem je do 80. minute Wengerova momčad uživala u prednosti od dva gola. Pogotke su u mrežu Chrisa Kirklanda smjestili Theo Walcott (41.) i Mikael Silvestre (48.) i u tim se trenucima činilo da će trećeplasirani klub Premiershipa doći na samo tri boda od vrha kojeg drži gradski rival Chelsea.

Ipak, furiozna je bila završnica domaćeg sastava koji je u posljednjih desetak minuta utakmice u potpunosti promijenio tijek viđenog i pobjedom 3-2 gotovo osigurao ostanak u prvoligaškom društvu i sljedeće sezone.

Zaslužni za to bili su Watson (80.), Bramble (89.) i N'Zogbia koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena krasno opalio i uz pomoć desne vratnice smjestio loptu iza nemoćnog Lukasza Fabianskog, kojem je ovo bio prvi start u prvenstvenoj utakmici još od kraja prošle sezone.

U Chelseaju je Čech dobio osmicu, a isključeni kapetan Terry čistu jedinicu!

Luka, čiji je pogodak u prošlom prvenstvu srušio Chelsea (1:0), u pravo se vrijeme vratio u top formu, kada Tottenham lovi svoj "naslov prvaka", četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Redknapp bi mogao biti heroj jer ni jedan trener nikada nije odveo Spurse u to natjecanje. Martin Jol bio je peti u sezoni 2006./2007.

U ovom času Spursi izgledaju nedodirljivo, jer su u manje od tjedan dana samljeli Arsenal i Chelsea, a uoči gostovanja na Old Traffordu sljedeće subote imaju dva boda više od sada jedinoga konkurenta Manchester Citya (64-62).

Tottenham, usto, zajedno s Liverpoolom režira rasplet utrke za prvaka. Ako ode neporažen iz Manchestera, a Chelsea očekivano pobijedi kod kuće Stoke, Ancelotti će slaviti naslov. No, ako Manchester pobijedi Spurse, onda će 2. svibnja Chelsea biti pod strahovitim pritiskom na gostovanju kod Liverpoola. United u tom kolu gostuje u Sunderlandu.

Loša je vijest za Liverpool (i Manchester United) da Fernando Torres najvjerojatnije više neće igrati ove sezone. Španjolcu je ozlijeđeno koljeno, a Liverpoolovi liječnici misle da mu je potrebna operacija zbog koje bi izgubio ostatak sezone, ali i SP! Torres će zbog toga otputovati svom specijalistu u Barcelonu na konzultacije.

Gostovanje na Old Traffordu Modriću dolazi samo dan prije godišnjice njegova prvijenca na tom kultnom stadionu. Spursi su tada vodili s 2:0, a potom primili pet komada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije