Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za veliku scenu

Argentina 'visi', ima samo bod, ni gol nije još zabila, a nema Messija i Teveza

Argentina - Paragvaj
Foto: Reuters
1/5
12.11.2015.
u 08:06

Dodatne kvalifikacije za Euro danas otvaraju Norveška i Mađarska (20.45)

Reprezentacije koje su se kvalificirale za Euro, kao i naša nogometna reprezentacija, uživaju i pripremaju se za prijateljske utakmice, oni koji su ispali također ih igraju ili odmaraju. A osam reprezentacija bori se za četiri mjesta za Francusku.

Još četiri mjesta za Euro

Dodatne Euro kvalifikacije danas igraju Norveška i Mađarska. Norvežane smo upoznali, opako su nam zagorčali život kad su pobijedili Kovačevu Hrvatsku, srećom nisu ponovili isto protiv Italije, a Mađari, koji su dugo bili najbolja trećeplasirana momčad, izgubili su i tu poziciju i sad će teško do Francuske. Norveška je favorit, a čini se da joj Mađari odgovaraju. U pet dosadašnjih susreta četiri su puta pobijedili i samo jednom remizirali, uz gol razliku 14:2. Prvi se susret igra danas (20.45) u Norveškoj.

BiH - Irska igraju u petak, a u subotu će na terene Ukrajina - Slovenija i Švedska - Danska.

Južnoamerikanci su već odigrali dva kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Pobjednik Copa Americe Čile već ima dvije pobjede, bez plavih igrača Fernandesa i Henriqueza dobili su Peru u gostima i onda Brazil kod kuće. Sad imaju novi veliki derbi s Kolumbijom, koja 'kasni' s tri boda. No, ipak je najzanimljiviji susret najvećih južnoameričkih rivala, Brazila i Argentine. Taj se susret igra u jedan sat iza ponoći, u noći s četvrtka na petak.

Martino: Presložit ćemo se

Brazil nije dobro krenuo zbog tog poraza od Čilea. Imaju tri boda iz pobjede nad Venezuelom. Ako nisu dobro krenuli, onda se za Argentinu može reći da je katastrofalno startala. Igrala je 0:0 s Paragvajem i onda kod kuće izgubila 0:2 od Ekvadora. Uz posljednju Boliviju, Argentina je jedina momčad kvalifikacija koja nije još postigla nijedan pogodak.

A sad je bez ozlijeđenih Messija i Teveza. Doduše, Messi se počeo vraćati.

- Bude li zaigrao u El clasicu, mogao bi pogoršati ozljedu, ne smije igrati već tada (21. studenog, nap. a.) - kazao je liječnik Argentine.

- Svaki je izostanak važan i težak, a pogotovu kad nema takvih igrača. Morat ćemo se 'presložiti' da bismo dobili Brazil - kazao je izbornik Gerardo Martino.

Brazilu se vraća Neymar, odradio je četiri utakmice kazne koju je zaradio na Copa Americi.

>> Evo tko će igrati u dodatnim kvalifikacijama za Euro i tko su nositelji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije