Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Antonio Veić: Ostvario mi se životni san, igrat ću protiv Nadala!

Antonio Veić
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.05.2011.
u 19:02

Iako je tek 227. na ATP listi, 23-godišnji Lošinjanin srčanošću je i borbenošću nadjačao Davidenka.

Još jednom odličnom igrom i uvjerljivom pobjedom Ivan Ljubičić ušao je u treće kolo teniskog Roland Garrosa. Naš je veteran nakon dva sata i pet minuta igre sa 7:6 (4), 6:4, 6:4 pobijedio 24. nositelja turnira, Amerikanca Sama Querreyja, a za ulazak u osminu finala nadmetat će se sa Španjolcem Fernandom Verdascom koji je u četiri seta (4:6, 6:3, 7:6, 6:1) eliminirao Belgijca Xaviera Malissea.

– Očekivao sam da će Querrey servirati dobro i da će me napadati forhendom, no malo sam se prevario. Servis mu je bio slabiji, a forhend bolji. No, do izražaja je došlo moje iskustvo na zemlji – ocijenio je Ljubičić, a o sljedećem suparniku rekao je: – Verdasco je vrhunski tenisač, no često zna i uprskati. Moram držati svoj servis i čekati priliku koju će mi sigurno dati. Zadnji put smo se sastali u Šangaju i pobijedio sam ga, no na tvrdoj je podlozi lakše držati servis.

I dok se Ivanov prolaz očekivao, 23-godišnji Lošinjanin Antonio Veić više je nego ugodno iznenadio. Iako je tek 227. na ATP listi, srčanošću i borbenošću nadjačao je Rusa Nikolaja Davidenka, 30. tenisača svijeta. Nakon tri sata i 19 minuta igre Veić je dokazao i kvalitetu te je pobjedom u pet setova, sa 3:6, 6:2, 7:5, 3:6, 6:1, postigao uspjeh karijere.

– Životni mi je san bio igrati protiv Rafaela Nadala i sad ću imati tu priliku. Već sam igrao s njim, ali u snu – našalio se Veić te dodao: – On je veliki favorit, no neću se predati, bit će trke. Bit će to dan kad ću dati i više od svojih mogućnosti. Što se Davidenka tiče, na početku sam bio prenervozan, ali u nastavku sam puno bolje kontrolirao igru. Poslušao sam Ljubičićev savjet i igrao uglavnom po sredini, nisam mu otvarao kutove i dopuštao da razvije igru.

Nadal je sa 7:5, 6:3, 7:6 (4) nadjačao sunarodnjaka Andujara.

Ključne riječi

Komentara 2

TR
trener999
09:42 28.05.2011.

Ma svaka cast malom ali bice smesno!

MA
Majur
20:40 26.05.2011.

Respekt....nisam vidio mec,ali davidenko zna izgubiti od tenisaca na kojima je kvota ogromna.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije