Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U A DIVIZIJI

Antić Borak malodušnost pretvorila u veliki trijumf

Foto: HKS
1/7
26.07.2017.
u 20:04

– Nismo potonule poslije poraza od Njemačke – kaže trenerica Antić-Borak – nego smo se uspjele dići i pobijedile smo Bjelorusiju za broncu (60:51).

Hrvatske košarkašice do 20 godina od “ružnog pačeta”, kako ih je nazvao jedan ljubitelj ženske košarke, pobjedama su se pretvorile u prave princeze. Malo im je tko davao ikakve šanse, tim više što su u pripremnom razdoblju pretrpjele šest poraza i što se određeni dio nije ni odazvao pozivu trenerice Linde Antić Borak.

Odvažna, otvorena i bez dlake na jeziku, upravo je ona bila glavna motivatorica svih cura koje su je objeručke prihvatile i u tom beskrajnom povjerenju i međusobnom filingu dale sve od sebe.

Cilj je ispunjen

Hrvatska je u skupini startala pobjedom protiv Izraela 65:51. Zatim nas je Bjelorusija dobila 79:72, ali cure nisu gubile nadu. Naprotiv, još su odlučnije krenule i plijenile su ljepotom svoje igre i već protiv Rumunjske potvrdile kvalitetu rezultatom 73:63. Treću pobjedu u skupini izborile su protiv Irske (83:49) i četvrtom pobjedom protiv Velike Britanije (72:38) zasjele su na vrh B skupine i kao takve ušle su u polufinale prvenstva Europe B divizije i išle na drugoplasiranu ekipu skupine A, a to je bila Njemačka.

Postalo je jasno da je to prva meč-lopta za osvajanje medalje i ulazak Hrvatske u društvo najboljih europskih reprezentacija (A diviziju). Izgubili smo protiv Njemačke s 52:70 i ostala je još jedna prilika za medalju, onu brončanu, i ulazak Hrvatske u više europsko društvo – utakmica protiv Bjelorusije. Naime, po propozicijama, tri su prvoplasirane ekipe iz B divizije išle u A. Trebalo je osvojiti to treće mjesto. Popravnog više nije bilo.

– Nismo potonule poslije poraza od Njemačke – kaže trenerica Antić-Borak – nego smo se uspjele dići i pobijedile smo Bjelorusiju za broncu (60:51). Igrale smo doista lijepo pa su čak i Izraelci navijali za nas, a mi smo ih izbacile iz borbe za medalje.

Sreći naših košarkašica, trenera i svih u ekipi nije bilo kraja. Unatoč svemu, cilj je ostvaren. Hrvatska mlada reprezentacija (U20) ušla je u najbolje europsko društvo, a naše cure s broncom su se vratite u Hrvatsku.

Dobra škola

– Ne želim nikoga spominjati tko se odazvao, a tko nije. Sve je trebalo biti upravo ovako kako je bilo i tko zna bismo li postigli ovakvu kemiju u ekipi da su se sve cure odazvale. Otišli smo u Izrael s onima koji su bili spremni srcem nositi dres reprezentacije i, evo, osvojili brončanu medalju i Hrvatsku iz B divizije uveli u A diviziju, elitnu europsku žensku košarkašku družinu – kaže temperamentna trenerica Linda Antić Borak ističući kako joj je ovo najljepše iskustvo koje je doživjela.

– Zahvalna sam toj djeci da su ušla u moj život i da su mi ga na jedan način obogatile. Nikada neću zaboraviti našu slogu, naše zajedništvo i harmoniju u Izraelu.

“Mala” Ana Petrak (broj 4) fenomenalno je odigrala utakmicu protiv Bjelorusije. Brza i nezaustavljiva, s igrom punom štosova koje je uspješno “prodavala” protivnicama. Josipa Silov (7) s najbolje naštimanim tricaškim spravama i u reketu nenadmašne Andrea Marić (15) i naša “Amerikanka” Anita Kelava (13). Pa podravski biser Valentina Šimunić (9) i sve ostale cure: Iva Belošević (6), Katarina Trehub (14), Lea Hajdin (11), Tihana Stojsavljević (5), Matilda Sorić (8), Anđela Strize (12), Iva Ilić (10). I ne zaboravimo pomoćnu trenericu Ivu Borović, fizioterapeuta Slavena Perišu i kondicijskog trenera Josipa Vučka.

Komentara 1

Avatar links
links
07:30 27.07.2017.

Krasno... ali to je druga europska liga.. tek smi usli ili se vratili se u prvu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije