Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Borislava Stankovića

Poraženi u finalu: Nijemci slomili Hrvatsku serijom 13:0

Ivan Buva
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
23.07.2017.
u 16:51

I u ovoj je utakmici najbolji igrač naše reprezentacije bio centar Ivan Buva koji je uz 20 koševa imao i 10 skokova.

Košarkaška B reprezentacija Hrvatske u nedjelju je u kineskom Shenzhenu poražena od B reprezentacije Njemačke sa 65:69 (16:20, 17:12, 26:20, 6:17) i tako osvojila drugo mjesto na Kupu Borislava Stankovića.

Izabranici Aleksandra Petrovića neporaženi su prošli grupnu fazu natjecanja, ali su im Nijemci u finalu uzvratili za poraz u prvom dvoboju na turniru u Shenzhenu, na kojem je treće mjesto osvojila Kina, a četvrto Egipat.

Hrvatska je sve do 6:40 minuta prije završetka utakmice djelovala kao momčad koja će neporažena završiti natjecanje i podignuti pobjednički trofej. U tom trenutku naši su košarkaši vodili sa 65:56 i kontrolirali ritam utakmice. Međutim, kao što su imali prazan hod na početku utakmice, kad su Nijemci poveli sa 10:0, tako su Petrovićevi izabranici loše odigrali i završnicu u kojoj su Nijemci napravili 13:0 i postali pobjednicima Stankovićeva kupa.

U završne dvije minute ušlo se s rezultatom 65:65. No, prvo je na minutu i pol prije kraja Josip Bilinovac promašio dva slobodna bacanja, a Ismet Akpinar na drugoj strani tricom donio Nijemcima vodstvo 68:65. Naša reprezentacija je imala dva napada za izjednačenje, ali su pokušaji za tricu Tomislava Zubčića i Dominika Mavre bili neprecizni. Dominic Lockhart je 11 sekundi prije kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 69:65.

I u ovoj je utakmici najbolji igrač naše reprezentacije bio centar Ivan Buva koji je uz 20 koševa imao i 10 skokova. Zubčić je postigao 14 poena uz šest skokova, a Mavra i Ivan Ramljak su ubacili po 10 koševa svaki. Nijemce je do pobjede predvodio Robin Amaize sa 15 koševa, pet skokova i tri asistencije, a po 10 poena postigli su Akpinar i Sid-Marlon Theis.

Amaize je, ujedno, proglašen i najkorisnijim igračem turnira, a uz njega su u najboljoj petorci mjesto našla i dvojica hrvatskih košarkaša, Ivan Buva i Tomislav Zubčić. 

Izbornik hrvatskih košarkaša Aleksandar Petrović najavio je da će po završetku turnira objaviti imena četvorice igrača koji će se iz ove momčadi 27. srpnja priključiti jedanaestorici A reprezentativaca na pripremama za Eurobasket. Ako je suditi prema onome što su pokazali u Kini, u toj bi četvorici svakako trebali biti Buva, Zubčić i Mavra, a izgledno je da će preostalo mjesto na poziciji vanjskog igrača popuniti Ivan Ramljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije