Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA

Tomić sa 18 koševa vodio Barcelonu do pobjede nad Žalgirisom

Ante Tomić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
06.11.2015.
u 23:20

Barcelona je sada druga na ljestvici s tri pobjede i jednim porazom, dok je Žalgiris treći sa po dvije pobjede i dva poraza.

Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Tomić bio je najbolji u redovima Barcelone koja je u susretu 4. kola skupine C Eurolige kao gost svladala Žalgiris u Kaunasu sa 85:78.

Tomić je za 23 minute provedene na parketu postigao 18 koševa (šut za dva 6-12, slobodna bacanja 6-7), te je dodao osam skokova i jednu asistenciju.

Barcelona je sada druga na ljestvici s tri pobjede i jednim porazom, dok je Žalgiris treći sa po dvije pobjede i dva poraza.

Prvo mjesto s četiri pobjede i bez poraza zadržao je Lokomotiv Kuban uvjerljivom 72:53 domaćom pobjedom protiv Karsiyake, a Dontaye Draper je sudjelovao sa pet koševa (šut za dva 1-1, trica 1-3), te po tri skoka, asistencije i osvojene lopte za 22 minute. Karsiyaka je pala na posljednje mjesto u skupini sa 1-3.

Rok Stipčević je za 29 minuta provedenih na parketu u 62:80 porazu Dinama iz Sassarija kod Unicaje u Malagi postigao 12 koševa (šut za dva 2-3, trica 2-6, slobodna bacanja 2-2), te imao tri asistencije i jedan skok.

Dinamo je na dnu skupine s četiri poraza, a Unicaja na vrhu s četiri pobjede.

ABA liga: Metalac - Zadar 71:67

Košarkaši Zadra u susretu su 9. kola regionalne ABA lige izgubili kod Metalca u Valjevu sa 67:71 (16:16, 11:25, 21:9, 19-:1).

Zadar je u neizvjesnoj završnici kod rezultata 69:67 imao loptu šest sekundi prije kraja, ali Ivan Ramljak je pogriješio u izvođenju lopte, a potom je Boris Bakić pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 71:67.

Ante Delaš je sa 25 koševa bio najbolji u sastavu Zadra, dok je Metalac predvodio Nikola Malešević sa 17 ubačaja.

Nakon devet kola oba sastava imaju po četiri pobjede i pet poraza.

>> Velika pobjeda Cedevite, u Milanu svladala Repešin Armani!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije