Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaška tržnica

Ante Tomić otišao iz Barce, ali je ostao u Barceloni

Ante Tomić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
19.07.2020.
u 21:35

Ante je ovog ljeta odbio zvučnije i unosnije ponude od euroligaša Žalgirisa i Zenita jer je htio ostati živjeti u Barceloni

Nakon osam godina vjernosti Barceloni, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša Ante Tomić (33, 217 cm) napustio je katalonskog diva ali nije daleko otišao. Štoviše, preselio je u klub iz susjedstva a to je badalonski Joventut. Badalona je grad naslonjen na Barcelonu, a razdaljina između dvorane u kojoj je dosad igrao (Blaugrana) i dvorane u kojoj će odsad igrati (Olimpijska dvorana u Badaloni) jest samo 13 kilometara.

Premda je s europskog istoka imao puno unosnije ponude, ovaj profinjeni centar odlučio je ostati u Španjolskoj. Zahvalio se na zanimanju litavskom euroligašu Žalgirisu i ruskom Zenitu, propustivši živjeti u prekrasnom Sankt Peterburgu, da se ne bi selio iz kuće koju posjeduje u Barceloni i u kojoj, očito, namjerava i ostati živjeti nakon karijere.

A u Zenit ga je htio dovesti njegov bivši trener iz Barcelone Xavi Pascual što sugerira da bi imao dobar status u momčadi ali bi morao i jako puno putovati jer Zenit osim Eurolige igra i vrlo napornu VTB ligu.

Dubrovčanin se na koncu (na dvije sezone plus jednu) obvezao klubu koji će igrati Eurokup, s klauzulom izlaza u Euroligu i odlaska u Kinu, a kako je Joventut svojedobno bio europski prvak, za ustvrditi je da je Antina međunarodna karijera vezana uz europske prvake s Iberijskog poluotoka (Real, Barcelona, Joventut).

Nakon šest sezona u, danas nepostojećem, KK Zagreb i dvije u madridskom Realu, Tomić je u Barcelonu stigao u ljeto 2012. godine.

Posljednje dvije sezone bio je kapetan momčadi, a otišao je kao stranac s uvjerljivo najviše odigranih utakmica (579) za ovaj slavni klub pri čemu mu najbliži konkurenti - Slovenac Erazem Lorbek (341) i Talijan Gianluca Basile (329) - nisu niti blizu. Barcu je napustio i kao treći najkorisniji igrač u povijesti kluba, odmah iza španjolskih igračkih legendi Navarra i San Epifanija.

S istekom ugovora s Barcelonom istekla je i Tomićeva dugogodišnja suradnja s hrvatskom menadžerskom agencijom XL.

Za svoj treći inozemni klub, za jesen svoje igračke karijere, Ante je angažirao menadžersku agenciju koja brine o karijerama ponajvećih NBA zvijezda Giannisa Antetokounmpa i Stephena Curryja, a odnedavno i od favorita za prvi pick ovogodišnjeg drafta Anthonyja Edwardsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije