Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI UZ VATRENE

ANKETA Imamo li šanse za prolaz na Euru? 'Bog je uvijek uz svoj narod. Ovo je kušnja da ostanemo u vjeri'

Navijači na Opus Areni na utakmici Hrvatske i Turske
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/45
13.10.2023.
u 16:03

"Apsolutno! Apsolutno! Sto posto! Sto posto ćemo se kvalificirati, Nije uopće problem", rekao je jedan od ispitanika, a njegovo mišljenje dijele i mnogi drugi koji žele ponovo žele vidjeti sjajne i uzbudljive igre vatrenih na idućem svjetskom natjecanju

Hrvatska je u četvrtak od Turske na Opus Areni, u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine, izgubila rezultatom 0:1. Doista, vatreni su poprilično loše izgledali na terenu, a razočaranje se vidjelo u očima igrača i izbornika. 

"Jučer smo odigrali jako loše, neprepoznatljivo. Nakon dugo vremena nismo imali tako lošu utakmicu, u kojoj smo svi bili loši. Krećem od sebe i preuzimam odgovornost. Očito nisam dobro pripremio ekipu", rekao je razočarani Zlatko Dalić na konferenciji dan nakon utakmice.

Hrvatska sada ima nešto kompliciraniju situaciju, no i dalje može zauzeti bilo koje od prva tri mjesta. Prvi je izazov pred vatrenima već ove nedjelje kada u Cardiffu igraju protiv Walesa. Da su pobijedili u jučerašnjem susretu situacija bi bila potpuno čista, ovako je nedjeljni susret dobio puno veće značenje. Stoga smo naše sugrađane pitali što misle o jučerašnjoj utakmici i izgledima svojih vatrenih.

VIDEO Pitali smo tko je kriv za poraz od Turske? 'Mi nemremo normalno. Volimo razvalit kasnije'

"Žao nam je, žao nam je, ali to nije nikakva tragedija. Život ide dalje i opet ćemo mi biti gore. To je sigurno", rekao je navijač vatrenih očito dijeleći mišljenje kapetana Luke Modrića koji je nakon utakmice napomenuo: "I dalje imamo sve u svojim rukama i ovisimo o sebi. Moramo se dignuti za sljedeću utakmicu."

"Pa Turska jako dobro igrala. I što je je, a naši jednostavno ne grizu baš toliko. Ali klasična hrvatska stvar. Mi ne možemo normalno i lagano. Kroz kvalifikacije mi volimo do zadnjeg trena, pa onda kroz ušicu igle proći. Onda razvijale kasnije i nadam se da, to je tako i sad", prisjetila se sugovornica svih drama, slatkih i gorkih, koje su Hrvati proživjeli zajedno sa svojom reprezentacijom.

"Mislim da je jučer bio samo jedan loš dan i definitivno da imamo još dalje mogućnosti za prolazak dalje. Da mi to možemo u Walesu pobijediti, da to neće biti problem", rekao je sugovornik. Igrači su nakon utakmice izrazili slično mišljenje i kazali kako će sada svu pažnju i energiju posvetiti utakmici u Cardiffu.

VEZANI ČLANCI:

"Pa mislim da su kao obje ekipe za nešto krivi. Ali općenito utakmica, jučerašnja mi je bila dosadna. I da nije bilo da nije igrala Hrvatska. Mislim da ne bi bilo gledano", istaknula je sugovornica nezadovoljna igrom Hrvatske na Opus Areni.

Potom smo sugrađane pitali smatraju li da Hrvatska ima nade da se plasira na Europsko prvenstvo 2024. godine. Poznato je koliku podršku vatreni imaju, a ona ne nestaje nakon jedne loše izvedbe.

"Pa mislim da hoćemo, da mislim. Do sad je dosta dobro išlo i trener Zlatko Dalić. Mislim da to dobro radi, tako da mislim da hoćemo se kvalificirati na euro, ali ne mogu. Ne radio pojedinci koji ćemo biti kako ćemo završiti."

VEZANI ČLANCI:

"Definitivno mislim. Vidjeli smo rezultate na prijašnjim natjecanjima, tako da mislim da", kazao je jedan od sugovornika, a s njegovom vjerom u izabranike Zlatka Dalića složili su se i ostali. "Apsolutno! Apsolutno! Sto posto! Sto posto ćemo se kvalificirati, Nije uopće problem."

Jedan od ispitanika poslao je poruku reprezentaciji i navijačima. "Gledajte, Bog je uvijek bio uz svoj narod. Pa tako će biti i i dalje.  Pa tako će biti i i dalje. Možemo. Shvatiti ćemo taj poraz kao jednu vrst kušnje da ostanemo i dalje u uvjeri da ćemo se plasirati dalje."

VIDEO Pogledajte atmosferu u Osijeku, Hrvatska dočekuje Tursku

Komentara 17

NE
Nemanadimak
16:09 13.10.2023.

Sto se sad mjesa ovdje vjera sa nogometom? Pa izgubili smo utakmicu i to je to. Ekipa visa nije kao prije i godine su ucinile svoje, vjerojatno je doslo do zasicenja a i ozljede su ucinile svoje! Sto sad tu treba prizivati boga i vjeru? Glavu gore i ajmo dobiti narednu utakmicu ali tesko da ce se na euru ostvariti neki dobar rezultat.

ME
megaja
21:34 13.10.2023.

Stvarno fuj na sve vas stidim se sto sam hrvat. Reprezentacija koja je toliko toga dala i napravila nije zasluzila da je vlastiti narod pljuje nakon jedne utakmice. Ja bih reko radije se bavite da se izbace huligani s tribina a decke na terenu pustite da rade svoj poso puno bolje nego sto vi radite svoj

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:41 16.10.2023.

Pa koliko to bogova ima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije