Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITF Futures McAllen

Ančić lagano u finale!

Mario Ancic
Goran Stanzl
07.03.2010.
u 11:37

Naš tenisač Mario Ančić kvalificirao se u finale teksaškog ITF Futures turnira u McAllenu, koji se igra na tvrdoj podlozi uz 15.000 dolara nagradnog fonda.

Ančiću je ovo tek četvrti turnir nakon dugačke pauze od devet mjeseci, prouzročene posljedicama mononukleoze. Na prethodna tri turnira ostvario je samo jednu pojedinačnu pobjedu, ali je u Teksasu dobio ono što mu je najviše trebalo – veliki broj mečeva i povratak natjecateljskom tenisu, bez obzira što se radi o manjem turniru.

No, s obzirom da je pao na rang ljestvici na 477. mjesto, dobro mu je došao nastup i na Futuresu, pogotovo s obzirom da se plasirao u finale bez izgubljenog seta. U polufinalu je pobijedio prvog nositelja, 25-godišnjeg Španjolca Arnaua Brugues-Davija, trenutačno 316. igrača ATP ljestvice, 6:3, 6:1.

Sudeći po rezultatu, može se pretpostaviti da je to bio i najbolji meč 25-godišnjeg Splićanina na turniru. Meč je bio izjednačen do rezultata 3-3 u prvom setu, a nakon što je Mario napravio break u sedmom gemu, za Španjolca više nije bilo povratka.

- Onoga trenutka kada sam pronašao svoje udarce, prelomio sam meč u svoju korist. Moj suparnik je u početku pokazao da je težak protivnik, no, kako je meč odmicao, sve više sam se mogao oslanjati na svoj servis i preuzeti dominaciju u igri. Jako mi je drago da sam se kvalificirao u finale – izjavio je Ančić nakon meča.

U dvoboju za naslov, Ančić će igrati protiv 24-godišnjeg Rusa Artema Sitaka, trećeg nositelja na turniru u 350. igrača na ATP ljestvici.

Dodajmo da je ovaj turnir Ančiću priprema za dva turnira iz Serije ATP Masters 1000 ovoga mjeseca, u Indian Wellsu i Miamiju. Na prvom će iskoristiti zaštićeni renking, a za drugi je dobio pozivnicu.

 

ITF Futures McAllen, polufinale:

Ančić - Brugues-Davi (1) 6:3, 6:1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije